Nova vest
Fudbal 2

20.7.2024.

16:30

Slovenački fudbaleri na ceni posle EURO – napadač se preselio u London

Reprezentativac Slovenije Žan Celar (25) karijeru nastavlja u redovima engleskog drugoligaša Kvins Park Renžersa u koji stiže iz švajcarskog Lugana.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Celar je bio deo nacionalnog tima "dežele" koji je ostavio odličan utisak na prethodnom EURO, u tri utakmice je ulazio sa klupe, ali nije uspeo da se upiše u strelce, što mu je primarni zadatak.

Zbirno, odigrao je 13 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje do sada.

U dresu Lugana, za koji je igrao od 2021. godine, postigao je 40 golova na 95 utakmica.

Pre transfera u Švajcarsku igrao je za Maribor, pa za Romu, gde je upisao samo jednu zvaničnu utakmicu. Ugovor sa Rimljanima odradio je na pozajmicama u Ćitadeli i Kremonezeu.

"Jedva čekam da krenem, da se priključim ekipi i počnu treninzi i utakmice. Mislim da ću uspeti da se brzo adaptiram. Znam da je pred nama mnogo utakmica, ali uživaću u njima, tako da sam vrlo srećan. Ovo je novi korak u mojoj karijeri i mislim da sam na pravom mestu", rekao je Celar na predstavljanju u londonskom klubu.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Da li je ovo početak kraja?

Direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Francuskoj i optužen zbog načina na koji je vodio svoju platformu, a u istoj nedelji društvena mreža Ilona Maska zabranjena je u Brazilu.

Tportal

20:00

7 h

Novo Sport Video Menu