Nova vest
Fudbal 0

20.7.2024.

15:50

Bolivija ima novog selektora

Bolivijac Oskar Viljegas (54) novi je selektor fudbalske reprezentacije te zemlje, saopštio je Fudbalski savez pošto je smenio Brazilca Antonija Karlosa Zaga.

Izvor: Beta/AFP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Zago, koji je na mestu selektora reprezentacije bio manje od godinu dana, smenjen u četvrtak zbog loših rezultata na takmičenju Kopa Amerika, gde je Bolivija završila poslednja u Grupi C sa tri poraza u tri meča, uz deset primljenih golova i jedan postignut.

Njegov naslednik, Vijegas, bio je trener bolivijskih klubova Bolivar i Olvejs Redi, iz kog dolazi na čelo reprezentacije.

Novi selektor će reprezentaciju prvi put predvoditi 4. septembra, kada će dočekati Venecuelu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok će tri dana kasnije gostovati Čileu.

Nakon šest odigranih utakmica, Bolivija je deveta od 10 reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je upisala jednu pobedu i pet poraza.

Prvih šest ekipa obezbeđuje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, dok sedmoplasirana reprezentacija igra interkontinentalni plejof.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Da li je ovo početak kraja?

Direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Francuskoj i optužen zbog načina na koji je vodio svoju platformu, a u istoj nedelji društvena mreža Ilona Maska zabranjena je u Brazilu.

Tportal

20:00

7 h

Novo Sport Video Menu