Nova vest
Fudbal 42

18.7.2024.

11:56

Najveći majstor od Piksija oprostio se od Srbije zbog Piksija

Srpski reprezentativni fudbal dalje će morati bez igrača koji je bez dileme bio najveći majstor nacionalnog tima u poslednjoj deceniji.

Izvor: B92.Sport

Miloš Bogovac
Starsport

Dušan Tadić je ostao pri stavu koji je formirao još na EURO, u međuvremenu ga je, shodno svom nepokolebljivom karakteru, samo učvrstio - definitivno je stavio tačku na igranje pod nacionalnim znamenjima.

O tome je naširoko pisao u svojoj objavi na Instagramu.

Ostaće upamćeno da je za 16 godina reprezentativnog staža Tadić postao rekorder reprezentacije sa 111 utakmica "u nogama" i najbolji asistent reprezentacije u istoriji.


Zanimljvo da najveći majstor fudbala još od igračke ere Dragana Stojkovića, završava reprezentativnu karijeru upravo kod Stojkovića.

Preciznije rečeno - zbog Stojkovića.

Možda bi Dušan rekao "zbogom" reprezentaciji i da se nije desio mini sukob i razmena mišljenja sa selektorom nakon EURO neuspeha, i tada bi to bio miran razlaz, dostojan velikog igrača, ovako ostaje da lebdi utisak da je odluku doneo ranije nego što je planirao zbog činjenice da više ne može sa Piksijem.

I godine mu nalažu da razmišlja o povlačenju, ali možemo da se kladimo da nije zamišljao ovakav kraj.

Činjenica da se oprostio od reprezentacije preko Instagrama, da je FSS na to odreagovao samo "emotikonom" srca, da je Piksi šturom porukom uputio komplimente rekroderu, navodi na zaključak da su obe strane želele i da rastanu u maniru "daleko vam lepa kuća". 

Kako bilo, Srbija ostaje bez igrača koji je umeo sve sa loptom, kakvog više nema u svojim redovima niti je na vidiku da takvog majstora dobije u dogledno vreme.

Tek kada ne bude terenu shvatićemo koliko će nedostajati svaki njegov pas, gol, svaka njegova "izmišljena" asistencija.

FSS

Tadić je debitovao za Srbiju davne 2008. godine 14. decembra u prijateljskoj utakmici protiv Poljske, kod Radomira Antića.

Ostalo je, kako ono kažu, istorija.

Prvi gol za reprezentaciju postigao je 2014. protiv Velsa na svom Karađorđu u ubedljivoj pobedi u kvalifikacijama rezultatom 6:1, pod vođstvom Siniše Mihajlovića.

Tokom 16 godina reprezentativnog staža Tadiću je komandovalo čak devet selektora: Radomir Antić (kod kojeg je i debitovao), Vladimir Petrović Pižon, Radovan Ćurčić v.d, Siniša Mihajlović, Ljubinko Drulović v.d, Slavoljub Muslin, Mladen Krstajić, Ljubiša Tumbaković, Dragan Stojković.

Od 2021. godine bio je kapiten Srbije.

Sa reprezentacijom je igrao na tri velika takmičenja - na Mundijalima u Rusiji i Kataru i na EURO u Nemačkoj.

Tri puta je bio proglašen za najboljeg igrača Srbije u izboru FSS (2016, 2019, 2021).

Starsport

Podeli:

Komentari 42

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu