Nova vest
Fudbal 0

17.7.2024.

16:05

Najmlađi sin Dejana Stankovića igra prvu seniorsku sezonu i sanja jedan klub

Najmlađi od tri sina proslavljenog srpskog fudbalera Dejana Stankovića Aleksandar (18) u Lucernu će od ove sezone igrati svoju prvu sezonu seniorksog fudbala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je ovog leta stigao u švajcarski klub iz Intera gde je nastupao samo za mlađe kategorije. Uprkos tinejdžerskim godinama, očekuje da dobije važnu ulogu u timu, da bude standardan i da tako, polako, krene da gradi karijeru u ligi i u klubu koji su primereni njegovom trenutnom dobu i kvalitetu.

U formaciji 4-4-2 koju trener Mario Frik neguje Stanković igra na poziciji "šestice", defanzivnog veznog, koju je pre njega igrao najbolji igrač ekipe Ardon Jašari.

Švajcarski reprezentativac je prodat ovog leta Brižu za šest milona evra i na Stankoviću je sada nimalo jednostavan zadatak da nadomesti odlazak Jašarija. 

Kaže, ne boji se.

"Volim izazove, spreman sam da preuzmem odgovornost. Nije bitno koliko imam godina već ono šta mogu da pružim na terenu", kaže Stanković junior u razgovoru za švajcarske medije.

Isto misle i trener Frik i sportski direktor Remo Mejer. Zato su i doveli mlađanog Stankovića da ga odmah "bace u vatru".

Videlo se već po uvodne dve utakmice Lucerna, obe prijateljske, da je genetski materijal prenet od oca jako utisnut u naslednika. Aleksandar je u prvoj utakmici postigao gol iz slobodnog udarca, što nijedan igrač Lucerna nije uspeo čitave prethodne sezone.

Bio je odličan i u meču sa Štutgartom iako nije bio strelac.

"Uvek pokušavam da pomognem ekipi, trudim se da se "nudim" u igri, da primim pas i proigravam saigrače, to je moj mentalitet".

O Lucernu ima da kaže sve najbolje.

"Velika porodica, od igrača do stručnog štaba, trenera, sportskog direktora i predsednika", kaže Stanković koji je najbolje društvo našao u Ismaiju Beki (24), Kevinu Spadanudi (27) i golmanu Vasu Vasiću (34). 

"Svi su me dočekali raširenih ruku", kaže Stanković.

Dekijev naslednik do prethodne sezone bio je kapiten Interovog Primavera tima, sedeo je u par navrata na klupi seniora, ali nije dočekao debi u dresu "neroazura". Zato je najbolja odluka bila da ode na pozajmicu i iz manje sredine gradi svoj put ka visinama.

U Lucernu je na pozajmici ali ako pokaže da je vredan ulaganja, švajcarski klub ga može otkupiti za 1.5 miliona evra.

Stankoviću je, ipak, najveća želja da se jednog dana vrati u klub u kojem se proslavio njegov otac.

"San mi je da se vratim u Inter i nekom trenutku i da zaigram na San Siru".

Neizostavan je bio osvrt na odnos koji ima sa ocem Dejanom, sadašnjim trenerom moskovskog Spartaka.

"On mi je i otac i prijatelj. On mi je sve i daje mi mnogo saveta, što mi jako pomaže u karijeri", kaže Aleksandar koji inače ne voli previše da priča o svom ocu.

Da li će i srpska reprezentacija profitirati na još jednom Stankoviću, pokazaće vreme...

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu