Nova vest
Fudbal 23

17.7.2024.

9:20

"Dajte mu Almeriju" – najveće razočaranje EURO "objasnio" zašto je bio nevidljiv

Jedno od najvećih razočaranja Evropskog prvenstva bio je Džud Belingem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Christian Charisius/dpa

Englez je blistao protekle sezone u dresu Real Madrida, ali je na EURO bio nevidljiv.

Postigao je samo jedan gol u nokaut fazi, doduše spektakularan za produžetak protiv Slovačke u osmini finala, koji je proglašen drugim najboljim na turniru.

Međutim, javnost ga opet "razapinje" zbog loših nastupa u ključnim mečevima, što je bio slučaj i u dresu Reala, pa ga nazivaju "igračem za male utakmice".

Naime, Belingem je, računajući nokaut fazu Lige šampiona i EP, postigao samo taj jedan pomenuti gol protiv Slovaka, koji su daleko od fudbalske elite.

"Dajte mu Almeriju", jedan je od upadljivijih komentara javnosti.

"Mislim da sam mogao mnogo bolje. Ne sporim to. Mogao sam mnogo bolje. Ali mislim da ljudi moraju da shvate da je reprezentativni fudbal mnogo drugačije od klupskog. Drugačiji je stil igre. Mnogo je timova i igrači su igrali dugu, dugu sezonu. Mentalno i fizički su iscrpljeni. Potrebno je raditi određene stvari da bi bio pametniji u tim utakmicama. To znači, nažalost, da nećeš u svaku utakmicu ući sa namerom da pobediš 4:0 ili 5:0. To znači da moraš biti pametniji", rekao je Belingem.

Englezi su tokom celog turnira bili na udaru kritika zbog loših igara, ali su ipak stigli do finala, gde su drugi EURO u nizu poraženi.

Sofascore

"Voleli bismo da smo pokazali više u nekim utakmicama, ali stigli smo do novog finala, što znači da smo pobeđivali. Na kraju smo ostali kratki. Generalno, ovo je razočaranje jer smo došli da osvojimo. Ali je pozitivno", zaključio je Belingem.

Bled nastup na EURO je udaljio Belingema od nagrade za fudbalera godine. Favorit je njegov saigrač Vinisijus Žunior, a drugi Španac Rodri, najbolji igrač EP.

NIS

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

1 h

Aktuelno

Open AI podržava

Kompanija Open AI podržava kalifornijski predlog zakona koji bi obavezao tehnološke kompanije da označe sadržaj koji je generisan veštačkom inteligencijom.

Tanjug

8:50

3 h

Novo Sport Video Menu