Nova vest
Fudbal 3

16.7.2024.

23:30

Suspendovan predsednik FS Španije

Upravni sportski sud Španije suspendovao je na dve godine predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Pedra Roču.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Upravni sportski sud Španije suspendovao je na dve godine predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Pedra Roču, jer je prekoračio svoje dužnosti u vreme kada je bio vršilac dužnosti te funkcije, pišu večeras španski mediji.

Roča je obavljao funkciju vršioca dužnosti predsednika saveza, od kada je u avgustu 2023. godine njegov prethodnik Luis Rubijales smenjen zbog toga što je poljubio fudbalerku Dženi Ermoso nakon pobede španske selekcije u finalu Svetskog prvenstva za žene.

Pedro Roča je u aprilu ove godine izabran za predsednika saveza, ali je optužen da je, dok je bio vršilac dužnosti, smenio tadašnjeg generalnog sekretara saveza Andreua Kampsa, iako nije imao ovlašćenja za to.

On je, kao potencijalno jedan od umešanih, bio i deo istrage u okviru saveza zbog navodne korupcije, odnosno nepravilnosti sa ugovorima koje je savez potpisao tokom predsedavanja Rubijalesa u poslednjih pet godina.

Mediji pišu i da će se Roča žaliti na odluku o suspenziji i tražiti da ostane na funkciji dok se žalba bude razmatrala, što bi trebalo da mu omogući da se ponovo kandiduje za predsednika saveza na izborima koji su planirani za septembar.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

3 h

Novo Sport Video Menu