Nova vest
Fudbal 20

16.7.2024.

23:40

Klinsman traži ukidanje pravila o pet izmena

Jirgen Klinsman, legenda nemačkog fudbala i bivši selektor "pancera", traži da se ukine pravilo o pet izmena.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO

Nemački stručnjak, koji je do skoro bio na kormilu reprezentacije Južne Koreje, smatra da bi trebalo ukiniti pravilo doneto tokom pandemije koronavirusa.

Tada je odlučeno da timovi mogu da menjaju petoricu igrača, a Klinsman smatra da ne postoji razlog koji sada opravdava tako nešto.

On smatra da pravilo koje je još na snazi može loše da utiče i na trenere.

"Garet Sautgejt je rekao da je planirao da zameni Belingema nedugo pre nego što je Mikel Ojarzabal postigao pobedonosni gol u finalu Euro. Sad je problem za trenere što sa pet dozvoljenih rezervi uvek mislite da možete da ubacite sveže noge. Ali mislim da čak i ako igrač ima 'umorne' noge još uvek može apsolutno da napravi razliku na terenu", kaže Klinsman.

Nemački stručnjak je rekao i da se treba vratiti na staro stanje.

"Mrzim to, jer želim da se Belingem izbori sa umorom. Ako imate pravi stav, vi to možete. Imate umorne noge, ali i dalje možete da napravite razliku. Pitajte igrača posle 70. minuta, 'jesi li umoran?' Siguran sam da jeste, ali to postaje lako opravdanje zbog pravila o pet izmena. To je kovid pravilo, a kovid je gotov. Vratio bih se na tri zamene i timove od 23 igrača za velika takmičenja. Razumem da je pravilo bilo neophodno pre tri godine, ali kovid je gotov", zaključio je Klinsman. 

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

2 h

Novo Sport Video Menu