Nova vest
Fudbal 34

16.7.2024.

9:17

Rodri u španskoj epizodi "Kosovo je Srbija" VIDEO

Najbolji fudbaler Evropskog prvenstva Rodri napravio je "međunarodni incident" prilikom proslave titule.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andrea Comas

Rodri je u ponedeljak uveče u Madridu pevao "Gibraltar je španski", čime se dotakao dugogodišnjeg spora sa Velikom Britanijom.

Gibraltar je britansko poluostrvo sa 33.000 stanovnika na jugu pirinejskog poluostrva oko koga se decenijama spore London i Madrid.

"Gibraltar je španski, Gibraltar je španski...", pevao je 28-godišnji Rodri, dok ga je publika postepeno počela pratiti.

Španska javna televizija (RTVE) navela je na svom portalu da je tokom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pevalo o "španskom Gibraltaru" što je direktna provokacija za Britance i pre svega Engleze, koje je Španija pobedila u finalu EURO u Berlinu.

Morata: "Znaš li gde igraš?"; Rodri: "Briga me"

U osvrtu na viđeno pojedini engleski mediji taj trenutak opisuju kao "neukusan".

U jednom trenutku proslave Alvaro Morata podsetio je Rodrija da igra u Engleskoj, na šta mu je Rodri odgovorio: "Briga me".

Korisnici društvenih mreža na navijačkim profilima Mančester sitija, za koji Rodri nastupa, ostavljaju zbog toga mahom negativne komentare.

"Biće deportovan", "Kakav način da se završi pobednički niz", "Ako mu je toliko stalo, zašto je u Engleskoj?", "Nije mu ovo baš najbolji PR", neki su od komentara na mreži "X", dok su drugi sigurni da će nakon ovoga napustiti klub.

Rodri (28) igra za Siti od 2019. i pod ugovorom do 2027. godine.

Za klub je odigrao više od 250 utakmica i osvojio četiri Premijer lige te jednom Ligu šampiona.

Selektor pozvao na jedinstvo Španaca

Na trgu Plasa de Sibeles, koji se nalazi ispred gradske većnice u Madridu, desetine hiljada navijača proslavili su s igračima osvajanje titule prvaka Evrope.

Španski selektor Luis de la Fuente poručio je da je ponosan na ekipu i pozvao na jedinstvo Španaca.

"Živela Španija!", uzviknuo je De la Fuente.

NIS

Podeli:

Komentari 34

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu