Nova vest
Fudbal 0

15.7.2024.

23:55

Nemačka policija tokom EURO imala manje posla nego što se očekivalo

Nemačka policija je tokom Evropskog prvenstva u fudbalu imala manje posla nego što se očekivalo, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Izvor: Tanjug

Tanjug/Jannik Nölke/dpa via AP

Španija je u nedelju osvojila EP, pošto je u finalu pobedila Englesku rezultatom 2:1.

Prvenstvo je uglavnom proteklo uz pojedinačne i relativno manje incidente, sasvim suprotno nasilju na nekim ranijim turnirima, prenosi AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke je saopštilo da je oko 2,6 miliona ljudi prisustvovalo utakmicama u 10 gradova domaćina, a još šest miliona gledalo prenose utakmice u određenim zonama za navijače.

Tokom turnira bilo je ukupno 170 hapšenja i 320 pritvorenih. Policija je zabeležila 2.340 prekršaja povezanih sa turnirom, uključujući 700 telesnih povreda i 120 krađa. Bilo je i 140 slučajeva nasilja nad policijskim službenicima.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer rekla je da Nemačka "spremna za sve zamislive opasnosti od islamističkog terorizma, preko huliganskog nasilja do sajber napada i opasnih letova dronova".

"Bilo je znatno manje bezbednosnih incidenata i prekršaja nego što su naše službe bezbednosti očekivale unapred na takmičenju s milionima ljudi", rekla je Fezer u saopštenju i ocenila da je "veoma visoko prisustvo policije širom zemlje bilo presudno da tako bude".

Nemačka je uvela privremene granične kontrole na svim svojim granicama tokom EP što bi trebalo da traje do petka.

Međutim, ta kontrola će ostati na granici s Francuskom pre i tokom predstojećih Olimpijskih igara, a ostaće i ranije uvedene provere na istočnim i južnim granicama sa Poljskom, Češkom, Austrijom i Švajcarskom, koje su motivisane zabrinutošću zbog migracija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu