Nova vest
Fudbal 2

15.7.2024.

11:55

Nije samo Mesi lio suze – epski oproštaj njegovog "Robina" VIDEO

Anhel di Marija se na savršen način oprostio od dresa reprezentacije Argentine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Kao igrač utakmice je predvodio "gaučose" do pobede nad Kolumbijom 1:0 za titulu šampiona Kopa Amerika.

Di Marija je za Argentinu debitovao 6. septembra 2008. godine u duelu protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

U dresu "gaučosa" je odigrao 144 utakmice na kojima je postigao 31 gol uz 32 asistencije i osvojio pet trofeja, uključujući zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2008.

"Bilo je zapisano da se ovako završi. Rekao sam momcima juče tokom večere da sam ovo sanjao, da sam sanjao da moj poslednji meč u dresu Argentine bude finale Kopa Amerike, da sam sanjao da ćemo pobediti i da će se sve završiti ovako. Ne znam ni šta bih rekao. Osećam se odlično, večno ću biti zahvalan što sam bio deo ove generacije. Dao sam sve što sam imao i srećan sam i ispunjen što odlazim na ovakav način", rekao je Di Marija.

"Morali smo jednom da osvojimo i bez Mesija"

Di Marija je godinama važio za "desnu ruku" Lionela Mesija, kako Amerikanci vole da kažu – Robin Lea "Betmena".

Iako ima 36 godina bio je integralni deo Argentininog tima na Kopa u SAD odigravši ceo meč i u finalu sa Kolumbijom, koje je obeležila Mesijeva povreda.

"Nisam srećan što je Mesi morao da izađe i završi utakmicu na taj način, ali jednom smo i mi morali da osvojimo trofej za njega, da ga učinimo srećnim. Ovo je bilo to veče kada smo mu vratili", rekao je popularni "Fideo", što znači "nudla".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu