Nova vest
Fudbal 0

14.7.2024.

17:23

Masovna hapšenja navijača Panatinaikosa – vlast ih tretira kao kriminalce

Dan posle ranjavanja trojcie muškaraca ispred stadiona Panatinaikosa pred prijateljsku fudbalsku utakmicu, atinska policija hapsi pristalice "zelenih".

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Do sada, kako prenose tamošnji mediji, uhapšeno je 74 lica i većina njih se tereti za udruživanje u kriminalnu organizaciju. 

Biće im suđenjo po pet tačaka optužnice: formiranje i pridruživanje kriminalnoj organizaciji, pokušaj ubistva saučesništvom i serijsko ubistvo, proizvodnju eksplozivnih naprava, saučesništvo u proizvodnji eksplozivnih naprava i posedovanje eksploziva.

Takođe, svi uhapšeni već iza sebe imaju ranija dela prebijanja, nanošenja teških i lakih telesnih povreda, remećenje javnog reda, nasilje, posedovanje predmeta koji mogu naneti opasne povrede.

Podsetimo, uoči meča Panatinaikosa i AEK Larnake, jedan od navijača je izvadio pištolj i upucao jednog muškarca u nogu, a tokom dalje svađe, još dve osobe su zadobile povrede - jedan muškarac je pogođen u stomak, a drugi u ruku.

Ovo je još jedan težak slučaj među navijačima/kriminalcima u Grčkoj, još jedan koji može imati tragične posledice.

Krajem godine u napadu huligana Olimpijakosa na policiju (pre odbojkaškog meča Panatinaikosa i Olimpijskosa), jedan pripadnih snaga reda ubijen je kada ga je mladić iz navijačke mase pogodio brodskom raketom.

Od tada, uhapšeno je na desetine navijača kluba iz Pireja, kao i osumnjičeni za ubistvo. Mečevi fudbalskog šampionata su zbog tog događaja tri meseaca bili igrani pred pred praznim tribinama, a vlast je u međuvremena pooštrila bezbednosne mere na stadionima.

Takođe, pre godinu dana, podsetimo i na to, u sukobu huligana atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama ubijen je navijač grčkog tima, ispostavilo se kasnije, od strane pristalica atinskog kluba.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu