Nova vest
Fudbal 0

14.7.2024.

13:10

Kejn: "Sad je prilika!"

Hari Kejn, kapiten reprezentacije Engleske, uveren je da Gordi Albion ima istorijsku priliku da postane šampion kontinenta.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Engleska i Španija igraju od 21 čas u Berlinu u finalu Euro 2024, a Kejn se nada da će prekinuti prokletstvo da je bez trofeja na klupskom i reprezentativnom nivou.

"Nije tajna da nisam osvojio timski trofej, ali iz godine u godinu ste sve motivisaniji da to promenite. Imam priliku da osvojim jedan od najvećih trofeja i upišem se u istoriju sa svojom zemljom, naročito jer sam ponosni Englez. Nema sumnje da je to posebna noć u mojoj karijeri. Potrebno je mnogo rada do tog trenutka, ali sam odlučan da nedeljna noć bude posebna", rekao je Kejn.

Golgeter Bajerna je uveren da ovaj tim Engleske ima sudbinsku ulogu.

"U jednoj fudbalskoj utakmici može svašta da se desi. Prošli smo kroz dosta toga, vraćali se i podređene pozicije. To budi veliku veru. Biće teško, ipak se radi finalu Evropskog prvenstva. Ništa lako ne očekujemo u finalu", dodao je Kejn. 

Englezi žele da se iskupe za propust sa proteklog prvenstva kontinenta.

"Bilo je teško na prošlom turniru, zato nimamo tu dodatnu glad i vatru da ovog puta sve ode na našu stranu. Kao što je i selektor rekao, odlučiće sitnice. Do sada smo uspevali da rešimo sve, trebaće nam malo sreće i u finalu".

Engleska nema veliku titulu od 1966. kada je bila domaćin Svetskog kupa.

"Trudim se da ne mislim o tome. Znam koliko bi to značilo svima u zemlji da pobedimo u finalu. Imamo to negde u glavi, ali koristimo ga kao motivaciju. Teško je ograditi se, ovde smo, nalazimo se u nekom našem balonu. Vidite navijače i video snimke kad dođete na utakmice, ali teško je reći šta se dešava sada u Engleskoj, siguran sam da je sjajno biti deo toga. Izuzetno sam uzbuđen zbog prilike da usrećimo ljude, uključujući i sebe, biće to velika bitka. Bili smo fantastični na mnogo turnira, ali sada je vreme da se iskoristi prilika", zaključio je Kejn. 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu