Nova vest
Fudbal 5

13.7.2024.

13:13

Piksijev adut na korak od prelaska u Rusiju

Srpski reprezentativac Ivan Ilić (23) trebalo bi da u toku naredne nedelje otputuje u Sankt Peterburg na potpis ugovora sa ruskim šampionom Zenitom, javljaju Rusi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Rođeni Nišlija stiže kao zamena za Brazilca Klaudinja (27) koji napušta Zenit posle tri sezone i seli se u domovinu, pošto je ruski klub prihvatio ponudu Flamenga.

Zenit će na prodaji Brazilca zaraditi 18 miliona evra.

Očekjuje se da Klaudinjo odigra još jedan meč za ruski tim, duel Superkupa sa Krasnodarom (13. jul) i eventualnim novim treofejem, sedmim u klubu, zaokružiti berićetan boravak u Rusiji.

Njegovim izvesnim odlaskom ispunjen i poslednji uslov za dolazak Ilića.

Prema navodima Transfermarkta, Ilićeva vrednost je 18 miliona evra i to je otprilike i novac koji će Zenit uplatiti Torinu na ime obeštećenja za aduta Srbije sa EURO.

Srpski fudbaler potpisom za novi klub možda neće sebi obezbediti igranje u najjačoj ligi, neće ni takmičenje u Evropi, ali će mu uteha svakako biti ugovor vredan 3.5 miliona evra, po sezoni.

On će se obavezati na vernost Zenitu do 2029. godine.

Prethodne sezone Ilić je na 33 utakmice za Torino psotigao četiri gola i upisao dve asistencije.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu