Nova vest
Fudbal 7

14.7.2024.

9:05

Junak Slovenaca: "Mitrović je sila, to u životu nisam video"

Defanzivac Slovenije Vanja Drkušić stekao je ogromnu popularnost u svojoj zemlji, ali i šire, posle sjajnih partija za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Bio jedan od najvažnijih igrača selekcije Matjaža Keka, borben, beskompromisan, odvažan u duelima, silno je doprineo da Slovenija postigne veliki uspeh na kontinentalnoj smotri (četiri remija, plasman u osminu finala).

Fudbaler ruskog Sočija, do evropskog prvenstva za mnoge anonimus, na šampionatu se proslavio jer je uspešno vodio duele sa nekim od najboljih napadača sveta, Harijem Kejnom, Rasmusom Hojlundom, Kristijanom Ronaldom, i ostavio fenomenalan utisak.  

Ipak, sudar sa srpskim "tenkom" Aleksandrom Mitrovićem zauvek će pamiti.

Na pitanje kog igrača mu je bilo najteže da čuva, nije imao dilemu:

"To me svi pitaju. Teško je izabrati od tako velikih imena, ali je bih se odlučio za Aleksandra Mitrovića. Nikada u karijeri nisam osetio takvu silu. On je veoma jak. To mi se dopada jer sa njim sve vreme igram na ivici faula, a on se ne žali uopšte. Ni sudijama, ni drugim igračima. Ali u smislu njegove snage, njegove građe tela, on je veoma širok i teško ga je pokriti. Hvala Bogu da nije iskoristio sve prilike koje je imao", prisetio se Drkušić teške borbe sa srpskim napadačem.

Ovako su inače Drkušića dočekali u njegovom rodnom mestu Šmarješkim Toplicama, po povratku iz Nemačke.  

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu