Nova vest
Fudbal 0

12.7.2024.

9:10

Velika seoba srpskih superligaša!

IMT je još jedan u nizu klubova iz elitnog ranga srpskog fudbala koji će naredne sezone svoje utakmice kao domaćin igrati na drugoj lokaciji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.net/MT

"Traktoristi" su obavestili Superligu da će sve mečeve sa sezonu 2024/2025. kao domaćini igrati na stadionu "Lagator" u Loznici.

IMT u prvom kolu sezone (20. jul) gostuje ekipi TSC-a, dok će u drugom, 131 kilometar od svog pravog doma, ugostiti kragujevački Radnički.

Još jedan prestonički klub će u predstojećoj takmičarskoj godini igrati daleko van svog grada o čemu je već bilo reči više puta - OFK Beograd. Kao što je poznato i "romantičari" će koristiti jedan od tri novoizgrađena stadiona - onaj u Zaječaru. 

Do daljeg, tamo će igrati mečeve kao domaćini.

Loznica neće biti domaćin samo IMT-u, jer će pre toga, u prvoj rundi, kruševački Napredak odigrati meč sa Partizanom posle čega će se vratiti u svoj grad.

Razlog privremene selidbe su radovi na postavljanju travnate podloge na stadionu pod Bagdalom,

Superligaški fudbal gledaće ljubitelji najpopularnijeg sporta i u Leskovcu. Tamo će, do daljeg, domaćin biti kragujevački Radnički dok je "Čika Dača" u fazi rekonstrukcije.

Starsport

Ekipa Feđe Dudića će i evropske mečeve igrati na istom mestu.

Kragujevčani će u 1. kolu Superlige igrati protiv Železničara, dok će i u drugom kolu na stadionu "Dubočice" biti superligaških aktivnosti.

Tada će kao domaćin svoj meč igrati i niški Radnički, doduše samo taj jedan put. Nišlije će tada ugostiti TSC. I na "Čairu" su u toku radovi na postavljanju kvalitetnije podloge, otuda će se ekipa kratkotrajno dislocirati. 

Ni to nije sve...

Lučanska Mladost će nakratko napustiti svoje "bunjiše" i preseliti se u Užice na dan utakmice. Taj grad i stadion "Radomir Antić" koristiće dok svoj ne uredi prema minimalnim standardima za igranje Superlige.

Superliga, 1. kolo (20. jul)

Beograd: Crvena zvezda - Jedinstvo  
Užice: Mladost - OFK Beograd
Bačka Palanka: Tekstilac - Vojvodina
Novi Pazar: Novi Pazar - Spartak
Beograd: Čukarički - Radnički Niš
Bačka Topola: TSC - IMT
Leskovac: Radnički 1923 - Železničar
Loznica: Napredak - Partizan

Konačno, van svog grada igraće i novi superligaš Tekstilac iz Odžaka.

Isprva, bilo je spekulacija da će "Karađorđe" biti stadion domaćin ovog tima za narednu sezonu (u Novom Sadu Tekstilac je igrao baraž) međutim definitivna lokacija je Bačka Palanka i stadion nekadašnjeg superligaša OFK Bačke.

Van svog stadiona igraće u prvom kolu i Novi Pazar, ali neće se seliti iz svog grada. Pazarci će ugostiti Spartak na svom pomoćnom stadionu jer su na glavnom terenu u jeku radovi na postavljanju najmodernije hibridne podloge. Očekuje se da uskoro budu završeni i da Trajkovićev tim već od treće runde gosti svoje rivale na starom mestu. 

Velika seoba superligaša je, dakle, pred nama.

Ljubitelji fudbala su dugo priželjkivali decentralizaciju najpopularnijeg sporta i buđenje fudbalskih centara po Srbiji - to su na neki način i dobili. 

Doduše, nikako je nisu ovako zamišljali.  

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu