Nova vest
Fudbal 0

11.7.2024.

20:11

U Brazilu golman povređen gumenim metkom policajca

Golman Ramon Suza povređen je gumenim metkom kojeg je ispalio policajac iz neposredne blizine.

Izvor: Beta/AFP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Heber Gomes/AGIF/Sipa USA

To se desilo tokom svađe igrača posle jedne regionalne drugoligaške utakmice u Brazilu, saopštio je fudbalski klub Gremio Anapolis.

Incident se dogodio u sredu uveče, posle susreta Gremio Anapolisa i Sentro Oestea, timova koji se takmiče u Drugoj lige brazilske savezne države Gojas.

Neposredno posle poslednjeg zvižduka, nekoliko igrača dva tima se posvađalo na terenu, zbog čega je intervenisala policija.

Na slikama koje kruže društvenim mrežama vidi se kako policajac gura igrača Gremija Anapolisa, a zatim gađa u nogu golmana istog tima, koji je bio na oko metar od njega.

Na snimcima se jasno vidi tamna modrica na butini 22-godišnjeg golmana koji je zbrinut na terenu, a potom kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Njegov klub nije izneo detalje o njegovom zdravstvenom stanju, ali je u saopštenju kritikovao "užasan, nezamisliv i kriminalan čin osobe koja treba da obezbedi one koji su na stadionu".

Gremio Anapolis je nagovestio "neophodne mere da bi se osiguralo da pravda bude zadovoljena".

Brazilsko ministarstvo sporta je saopštilo da "oštro osuđuje nasilnu i nesrazmernu" reakciju policajca na "žalostan" i "neprihvatljiv" spor igrača.

Ministarstvo je izrazilo podršku golmanu, pozivajući na "rigoroznu i transparentnu istragu".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu