Nova vest
Fudbal 232

11.7.2024.

14:44

Piksi ostaje selektor – ali s manjom platom!

Dragan Stojković Piksi nastaviće da vodi reprezentaciju Srbije kao selektor.

Izvor: Mozzart Sport

Starsport

Ovakva odluka biće potvrđena na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije koja bi trebalo da bude održana u petak, javlja "Mozzart sport".

Piksiju je ukazano poverenje nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je Srbija eliminisana u grupnoj fazi.

"Orlovi" su ispali u grupnoj fazi i na Mundijalu u Kataru 2022, ali su dva uzastopna učešća na najvećim turnirima najveći uspeh reprezentacije u poslednjih četvrt veka.

Srbija se s Piksijem plasirala i u A Ligu nacija, gde će reprezentacija početi novi ciklus u septembru u grupi sa Španijom (5. sept), Danskom (8. sep) i Švajcarskom (12. okt).

Sofascore

Cilj je Svetsko prvenstvo 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, do kog Piksi ima i ugovor sa FSS, produžen upravo uoči EURO 2024.

Kako prenosi "Mozzart sport", taj ugovor će biti revidiran, odnosno selektoru će biti smanjena plata.

U međuvremenu, očekuju se velike promene u rukovodstvu FSS.

Potpredsednik Branislav Nedimović već je podneo ostavku, isto je najavio generalni sekretar Jovan Šurbatović, a ni drugi funkcioneri nisu sigurni na svojim pozicijama.

Podeli:

Komentari 232

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

1 h

Aktuelno

Open AI podržava

Kompanija Open AI podržava kalifornijski predlog zakona koji bi obavezao tehnološke kompanije da označe sadržaj koji je generisan veštačkom inteligencijom.

Tanjug

8:50

3 h

Novo Sport Video Menu