Nova vest
Fudbal 4

11.7.2024.

12:24

Horor na tribinama u SAD, a tu će se igrati Mundijal: "Ovo je katastrofa – branili smo porodice sa bebama"

Kapiten Urugvaja Hose Himenes bio je ogorčen pasivnošću američke policije u Šarlotu, zbog čega je bio primoran da interveniše na tribini zajedno sa saigračima.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
AP Photo/Julia Nikhinson

Urugvajski fudbaleri su se pobili sa navijačima Kolumbije da zaštite svoje proodice koje su se nalazile na tom delu tribine.

Uplašili su se za svoje najbliže, za supruge i malu decu, i usledila je prirodna reakcija, kaže Himenes.

"Kažem ovo sada uživo pred kamerama jer znam da će da iseku izjavu - ovo je sramota! Naše porodice su bile u opasnsoti a policija se nije pojavila", iz kože je hteo da iskoči od besa kapiten Urugvajaca.

Prema njegovim rečima, postojala je bojazan da kolumbijski navijači, mnogi pod dejstvom alkohola, u masi povrede supruge i decu igrača Urugvaja.

Dešavanja u Šarlotu su zabrinula svet fudbala jer će SAD zajedno sa Kanadom i Meksikom biti domaćin Mundijala 2026.

"Krenuo je stampedo prema našim porodicama, sa sektora gde su bili Kolumbijci. Ovo je katastrofa, katastrofa! Naše porodice su bile u opasnosti, morali smo da trčimo ka njima, ka našim navoljenijima. Tamo su bile bebe. A policije nigde nije bilo, nijednog jedinog policajca. Došli su posle pola sata. Mi smo bili tamo, stali u zaštitu naših porodica. Nadam se da će oni koji organizuju ovo takmičenje ubuduće bolje povesti računa o porodicama igrača, o svima na stadionu. Ovo je katastrofa. Na svakoj utakmici dešava se isto: naše porodice trpe neprijatnosti od navijača koji popiju dve tri čaše alkohola, a ne znaju da piju, pa se ponašaju kao deca, neprijatni su. Nadam se da će organizatori ubuduće preduzeti mere da se ovako nešto ne ponovi, jer ovo je katastrofa",. poručio je emotivni Himenes, koji je tokom meča pretrpeo silovit udarac pesnicom u stomak.
 
Nažalost po njega, sudije nisu videle "prljav" potez igrača Kolumbije pred golom.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Loše se prodaje

Prema navodima analitičara, novi iPhone 16 se ne prodaje onako dobro kako se očekivalo.

B92

8:10

2 h

Novo Sport Video Menu