Nova vest
Fudbal 1

11.7.2024.

8:39

Kuman: "VAR uništava fudbal"

Selektor fudbalske reprezentacije holandije Ronald Kuman kaže da je VAR sudija pogrešio kada je dodelio penal Englezima psoel starta Damfriza nad Kejnom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Bio je to jedan od prelomnih momenata meča, Engleska je uspela da izjednači, i potom, u samoj završnici utakmice i da preokrene preko Votkinsa i da se plasira u veliko finale EURO.

"Ako mene pitate to nije trebalo da bude penal", rekao je Kuman posle burne utakmice.

"Kejn je šutnuo loptu i tada su im se kopačke dodirnule. Mislim da ne možemo da igramo fudbal normalno i to je zbog VAR-a. On zaista uništava fudbal".

Bivši engleski reprezentativac, već dugo godina stručni konsultant Geri Nevil, kaže da Holanđani imaju svo pravo da budu nezadovoljni.

"Kao defanzivac, mislim da je ovo bila apsolutno sramotna odluka. Nema šanse da je to bio penal. Išao je prirodno da blokira udarac. To nije penal".

Saglasan je sa Nevilom i Alan Širer:

"Nema dileme da je kontakta bilo, ali odbrambeni igrač u toj situaciji ide da blokira loptu. Nastavak pokreta Kejna je doveo do kontakta i mislim da je to situacija koju nikako nije trebalo preokrenuti i pokazati na penal".

Defanzivac Holanđana Virdžil Van Dajk smatra da je penal za Engleze bio prelomni trenutak meča.

"Mislim da je to bio važan momenat, Englezi su se iz toga izvukli sa mnogo samopouzdanja. Mislim da još neke odluke nisu išle u našu korist, ali ne želim da pričam o suđenju".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu