Nova vest
Fudbal 52

10.7.2024.

23:38

"Nije bio penal – onaj srbomrzac iz VAR sobe..."

Fudbaleri Engleske igraće u finalu EURO u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Englezi su posle preokreta pobedili Holandiju 2:1 i zakazali finale sa Španijom.

Duel u Dortmundu obeležio je sporni detalj u 16. minut, kada je posle VAR konsulatacije dosuđen penal za ekipu Gereta Sautgejta.

Holanski defanzivac bio u duleu sa Harijem Kejnom, pa je sudija Cvajer na asistenciju iz VAR sobe gledao situaciju i start Dumfrisa prilikom šuta Engleza.

Holandski igrač igrao đonom i pogodio Engleza u kopačku u momentu šuta, pa je doneta odluka da se dosudi najstroža kazna, koju je realizovao Kejn.

"VAR sudija mora da se umeša samo kada je jasna greška. Jasna greška je bio penal za Mitovića protiv Švajcarske, a danas se meša, kada nema kaznenog udarac. Videli smo efekat šuta, igrač belih je natrčao na igrača narandžastih. I ovde se VAR ne uključuje. Onaj neznalica, srbromrzac u VAR sobi.... Nema penala, opet je odlučio Nemac", rekao je Dejan Nedić, sudijski ekspret, u studiju RTS.

"Šut je izvršen, nije važno da li lopta ide u vrata ili mimo vrata, beli igrač je naleteo na narandžastog i VAR soba nema prava da se uključi jer nije jasna i očigledna greška", objasnio je Nedić.

Podeli:

Komentari 52

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu