Nova vest
Fudbal 0

10.7.2024.

23:06

Englezi su ipak tim za velika dela – iz ponora do finala EURO!

Četa Gereta Sautgejta plasirala se u finale Evripskog prvenstva pobedom nad Holandijom 2:1, posle preokreta u Dortmundu, i igraće finale sa Španijom 14. jula u Berlinu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Junak Engleza zove se Oli Votkins, Sautgejtov "zlatni džoker", koji je u 90+2. minutu na sjajan način, majstorski, matirao golmana Holandije i doneo svom timu plasman u veliko finale.

Bio je to vrhunac zaista dobre partije selekcije "tri lava" u sredu uveče, možda i najbolje na turniru, još jedne koju su krunisali golom u samoj završnici meča.

Kao i protiv Slovaka, potom i Švajcaraca...

EURO 2024, polufinale

Holandija - Engleska 1:2 (1:1)
Simons 7 - Kejn 18.p, Votkins 90+2
Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund)
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Nepobediva Sautgejtova vojska je, na kraju, otišla tamo gde su je mnogi videli pre starta šampionata, a malo ko je posle uvodnih mečeva verovao da tamo može otići.

Kako je turnir odmicao Englezi su mic po mic igrali bolje, sreća im je bila verni savezni na svakom koraku kada nisu bili najbolje verzije sebe ali je na kraju, protiv Holanđana, isplivao suvi kvalitet premijerligaških zvezda. 

Prvo poluvreme bilo je fenomenalno, iako su Holanđani poveli projektilom Simoonsa već u 7. minutu.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Preostali deo tog meča protekao je u dominaciji Engleske.

Kejn je brzo iznudio penal koji je potom realizovao, zatim je Damfriz sklonio loptu sa gol-linije posle pokušaja Fodena, potom je igrač sezone Premijer lige pogodio stativu.

Napadi Engleza samo su se ređali. Holandiaj je izgubila nit i brinula je samo kako da sačuva svoj gol.

Istina, Damfriz je na drugoj strani tresao prečku Pikfordovog gola, ali bila je to jedina prilika, pored gola Simonsa, za "lale" u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo daleko slabiji fudbal, manje sadržajan, ritam je opao, na delu je bio taktički rat. Tek jedna šansa za Holanđane, jedna prava, koju je skinuo Pikford i jedna pred golom "lala", kada je Sakin gol poništen zbog ofsajda.

I onda, kada su već svi bili spremni za produžetke, proradila je veza rezervista Palmer-Votkins i majstorska egzekucija potonjeg, iz okreta, u dalji ugao Ferbrugenovog gola.

Za delirijum Engleza.

Za drugo uzastopno EURO finale!

Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu