Nova vest
Fudbal 1

10.7.2024.

19:15

Nemački mediji stali u odbranu Kukurelje – kritikuju svoje navijače!

Španski fudbaler Mark Kukurelja našao se na udaru grupe navijača Nemačke na meču Španije i Francuske, ali je sutradan dobio (ne)očekivanu podršku.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Nemački mediji su osudili ponašanje dela navijača koji su konstantno, tokom čitavog meča, zviždali Kukurelji kad god bi imao loptu u nogama u meču polufinala EURO sa Francuskom.
 


U pitanju su pristalice nemačkog tima koje i dalje prebacuju krivicu na španskog fudbalera za poraz njihovog tima u četvrtfinalu.

Kukurelja je, podsetimo, igrao rukom u produžetku meča Španije i Nemačke, pri rezultatu 1:1, Musijala ga je napucao, ali za glavnog sudiju Tejlora tu nije bilo elemenata za jedanaesterac.

Vodeći nemački mediji - i svaka im čast na tome - dan posle meča Španije i Francuske stali su u udbranu Kukurelje i pre svega u odbranu zdravog razuma, i kritikuju svoje navijače jer napadaju Španca.

"Sramotan i glup potez, u suprotnosti sa idejom fer-pleja", piše Kiker o ponašanju nemačkih navijača prema španskom fudbaleru.

Napominju da Kukurelja nije krivac za eliminaciju Nemačke, već "potpuno pogrešno tumačenje pravila igranja rukom psoeldnjih godina".

"Svako ko se ponaša na ovaj način, svako ko konstatno zviždi igraču koji daje sto posto sebe na terenu za svoj tim, ne razume fer-plej i njegovo ponašanje nije vredno pomena", kaže autor teksta u ovom nemačkom dnevniku.

I brojni drugi mediji su stali u odbranu Kukurelje.

Najdalje je otišao "Die Welt" koji je u otvorenom pismu za ovog igrača, i to na španskom, uputio izvinjenje zbog ponašanja nemačkih navijača koji su mu zviždali.

Nemački mediji zadali su ovim gestom mnogima domaći zadatak iz etike i profesionalnosti.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu