Nova vest
Fudbal 165

10.7.2024.

23:59

Nesalomivi Englezi u finalu EURO, Votkins heroj, Sautgejt broji velika dela

Fudbalska reprezentacija Engleske igraće protiv Španije za titulu prvaka Evrope 14. jula u Berlinu pošto je savladala Holandiju 2:1 u Dotmundu - posle preokreta.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Engleska je do polufinala stigla uz mnogo napora, još više sreće, posle neubedljivih igara u grupi, dva remija i pobede, potom spasonosnim "makazicama" Belingema u 90+5. minutu osmine finala sa Slovacima, a onda i golom Sake za produžetke sa Švajcarcima.

I ponovo su Engezi bili protagonisti fudbalske drame, ponovo u nokdaunu, ali ovog puta, ove večeri u Dortmundu u većem delu meča igrali su najbolji fudbal na turniru.


Nesalomiva je i ovog puta bila četa premijerligaških zvezda.

EURO 2024, polufinale

Holandija - Engleska 1:2 (1:1)
Simons 7 - Kejn 18.p, Votkins 90+2
Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund)
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Junak utakmice je rezervista Oli Votkins čiji je pogodak u drugom minutu nadoknade odveo tim do drugog uzastopnog EURO finala.

Strelac za pobedniek bio je i Kejn, iz penala u 18. minutu, kada je anulirao vođstvo "lala" koje im je doneo Ćavi Simons.

Sve najvažnije momente pre, za vreme i posle meča, mogli ste pratiti uz LIVE BLOG na B92.sport.

Završeno

18:07

Semafor
Simons 7 - Kejn 18.p, Votkins 90+1
  NED smoki ENG  
  1 : 2  

23:52

To bi bilo sve za ovaj put

Ispratili smo zajedno pretposlednju utakmicu na EURO, čeka nas uskoro veliko finale.

Do narednog druženja, čitanja...

23:27

Džud Belingem

"Kritikovani smo kad god smo igrali loše ali ono što je važno je da smo bili otoprni na takve priče, da smo se držali zajedno i pobeđivali. Ovo su veliki trenuci, oni nas još više ujedinjuju kao tim i kao porodicu. Ovakvi momenti nas čine jačin i takvi sada idemo u finale. Oli Votkins je ušao i preuzeo odgovornost, znao sam koliko može. Nije mu lako jer ne počinje mečeve u reprezentaciji kao što ih počinje u klubu. Španija? Deluju sjajno, neverovatno, zaista su dobri. Sešćemo i videti kako igraju"

 

23:26

Sautgejtov novi veliki rezultat

Engleska pod Geretom Sautgejtom: polufinale Mundijala 2018, finale EURO 2020, četvrtfinale Mundijala 2022, finale EURO 2024.

23:25

Hari Kejn

"Ispisali smo istoriju. Neverovatno dostignuće, tako sam ponosan, bio je težak turnir. Ostao je još jedan meč u nedelju. Oli je čekao, bio strpljiv, kakav finiš. Mislim da smo bili bolji tim, posebno u prvom poluvremenu. Zasluženo smo
pobedili. Bio sam zadovoljan što sam izašao i onda smo postigli gol. Imamo još jednu utakmicu da ispišemo istoriju, 90 minuta, penali, šta god je potrebno".

23:20

Statistika utakmice
Sofascore

23:12

Oli Votkins

"Neverovatno, čekao sam taj trenutak nedeljama. Bilo je potrebno mnogo napornog rada da bih došao dovde. Kunem se živitom da sam rekao Kolu: 'Doći ćemo danas, ti ćeš mi namestiti'. U finalu smo i to je jedino što je bitno. Spremni smo za Španiju"

23:04

Sofascore

22:58

Kraj - Engleska je u finalu EURO!

Oli Votkins je heroj Engleske, sjajan potez napadača Aston Vile i zlatne rezerve Sautgejta večeras, pogodio je u prvom minutu nadoknade za pobedu nesalomivih Engleza.

Ovaj tim je, ipak, nešto posebno, šta je sve prebrodio na ovom turniru.

Na kraju, Holandija - Engleska 2:1.


 

22:53

90+2' Izmene

Brobi i Zirkze su na terenu kod Holandije, izašli su Simons i Damfriz, kod Engleza u igri su Konsa i Galager, izašli su Mainu i Saka.

 

Podeli:

Komentari 165

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu