Nova vest
Fudbal 0

9.7.2024.

13:00

EURO Fantasy: Top pikovi za polufinale!

Bliži se završnica Evropskog prvenstva, a svode se računi i na Fataziju. Kako bi ste bili bolji od drugih, evo šta treba da znate!

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ostalo je još četiri najboljih ekipa, što znači da nema previše kalkulisanja sa "alternativama", ali neke stvari treba uzeti u obzir kada je u pitanju vaš fantazi tim.

Predstavljamo vam nekoliko najboljih opcija po pozicijama od golmana do napadača, igrače na koje treba obratiti pažnju i koji bi mogli da naprave razliku u vašem timu i dovedu vas do što više bodova i pobede.

GOLMAN

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Majk Manjan - 5,5 (Španija – Francuska)

Manjan je najbolja opcija za golmana od preostalih ekipa na prvenstvu. To je pokazao i u duelu sa Portugalom, kada je bukvalno sačuvao svoju reprezentaciju od eliminacije. Doneo je veliki broj poena, a s obzirom da se očekuje "tvrda" utakmica između Francuske i Španije, moguće je da ćemo sačekati penale. Shodno tome mogao bi da se proslavi i bude igrač utakmice.

ODBRANA

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Van Dajk 6 (Holandija – Engleska)

Kao što je stamen u odbrani, tako može i da ugrozi protivnički gol i donese dosta poena vašem Fantasy timu. Pravi izbor za defanzivca, iako košta 6 miliona i jedan je od skupljih igrača, definitivno pravi razliku na terenu.

Mark Geji 4,5 (Holandija – Engleska)

Gehi se vraća posle suspenzije i očekuje se da će da zauzme mesto u odbrani Sautgejtovog tima. Jedan od defanzivaca Engleske, koji je sakupio najviše bodova na Fantaziju. Odlično pokriva pozadi, a može da opasan po protivnički gol. Za samo 4,5 miliona možete da dobijete elitnog defanzivca i ostavite više prostora za budžet u napadu ili sredini.

Jules Kunde 5 (Španija – Francuska)

Francuska se do sada pokazala kao reprezentacija koja teško prima golove. Za to je zaslužna odlična odbrana, a prava opcija za vas je Kunde, koji na ovom šampionatu igra na beku, pored toga što može da upiše "klin šit", velika verovatnoća jeste da postigne pogodak ili asistira. Cena je prosečna, samo 5 miliona.

SREDINA

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Belignem 9,5 (Holandija – Engleska)

S obzirom da nema mnogo igrača sredine terena koji bi mogli da donesu razliku, a dosta njih je otpalo, Belingem je prava opcija za vas. Jeste najskuplji, ali zato i najviše donosi. Do sada je postigao dva pogotka za Englesku i jednom je proglašen za igrača utakmice.

Mogao bi značajno da zablista u polufinalu i donese bitne bodove za vaš tim.

Simons 7 (Holandija – Engleska)

Simons bi mogao dosta da doprinese, a nije skup kako bi ga doveli u vaš Fantasy tim. Igra po krilu i stvara dosta šansi, što je pokazao nekoliko puta kada je doneo asistenciju i bodove. Odlično će se uklopiti pošto košta samo 7 miliona. Nekoliko mečeva nije počeo u sastavu, ali je Kuman brzo uvideo da ne može bez brzonogog fudbalera.

Ruis  6,5 (Španija – Francuska)

Ako se gledaju bodovi, jedan od najboljih igrača Španije. Više puta je donosio asistenciju ili pogađao na prvenstvu, a košta samo 6,5 miliona. Odlična opcija, s obzirom da je ostalo malo do kraja šampionata i izbor je sužen.

NAPAD

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Olmo 7,5 (Španija – Francuska)

Olmo se ustali u prvoj postavi od kako se Pedri povredio, ušao je sa klupe protiv Nemačke i doneo je prevagu, bio je veoma bitan igrač svog nacionalnog tima. Iako se ne vodi kao sredina terena, što on i jeste. Svakako igra dosta ofanzivno i mogao bi da donese bodove u predstojećem kolu.

Saka 8,5 (Holandija – Engleska)

Jedini koji pruža solidne partije za Englesku reprezentaciju uz Belingema. Kejn se za sada nije pokazao kao dobra opcija s obzirom da vredi 11 miliona, ali idealna zamena bi mogao da bude Bukajo Saka, koji je dobio poverenje Gereta Sautgejta i igra gotovo čitave mečeve.

Od njega preti opasnost po desnoj strani, kako može da donese gol, tako je pogodan i za asistenciju. Može da bude pravi izbor za vaš Fantasy tim!

Gakpo 7,5 (Španija – Francuska)

Gakpo je lider na turniru po broju golova, postigao je tri. U odličnoj je formi i uz Memfisa Depaja lider Holandije. Mogao bi da bude oličan izbor s obzirom da košta samo 7,5 miliona kako bi bolje uklopili tim.

Jamal 6,5 (Španija – Francuska)

Najbolja opcija uz Danija Olma je Lamin Jamal, koji vredi 6,5 miliona, a produktivniji je od Alvara Morate, čija je cena dosta veća.

Trenutno ima tri asistencije i najviše stvorenih šansi, tako da se očekuje njegova asistencija ukoliko Španija dođe do pogotka.

Protiv Nemačke je uspeo da donese bodove, pošto je asistirao za prvi pogodak svog tima.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu