Nova vest
Fudbal 4

9.7.2024.

10:32

Morata preti da će da napusti Španiju

Eksplozivan intervju Alvara Morate za španske medije, digao je popriličnu prašinu uoči polufinala na Euro.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Špance u utorak očekuje težak duel sa Francuskom i bitka za plasman u finale, ali posle izjava Morate za Mundo Deportivo, poremetila se atmosfera u taboru "furije".

Naime, Morata je rekao kako bi "ovo mogao da mu bude poslednji turnir na kojem igra za Španiju".

Potom je i objasnio šta je to što ga tera na takvo razmišljanje.

"U Španiji mi je teško da budem srećan. Srećniji sam van Španije, bez ikakve dileme. Rekao sam to mnogo puta. Iznad svega, ljudi van zemlje me poštuju. U Španiji nema poštovanja ni za koga", podvukao je Morata.

On će ipak imati priliku da igra protiv Francuske jer su navodi da je na prošlom meču sa Nemačkom dobio žuti karton, bili pogrešni.

"Rekli su da sam kraj aut linije plakao jer sam dobio žuti karton. Kakva glupost! Plakao sam jer se moja zemlja, i ja kao njen kapiten, plasirala u polufinale. Nikada ne bih kritikovao nekog ko plače zbog toga. Ali mene bi kritikovali čak i kada bih odsekao ruku da osvojimo Evro", rekao je Morata.

"Pokušavam da uživam u turniru koji bi mogao da mi bude poslednji u reprezentaciji, au budućnosti, videćemo šta će biti. Možda ću im jednog dana i nedostajati. Svakim danom, momenat odlaska mi je bliži, zato uživam, zato ću plakati šta god se desilo, dobro ili loše".

Alvaro je priznao da on i supruga, koji imaju tri sina i ćerkicu, razmišljaju o napuštanju Španije.

"Nije lepo sve to. I pored fokusa na Evro, i dalje razmišljam i ne znam da li je za mene najbolje da ostanem u Španiji. Rekao sam da umirem od želje da uzmem trofej sa Atletikom, ako kad sve odmeriš, ne znaš da li je to vredno svega", zaključio je kapiten Španije. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu