Nova vest
Fudbal 55

7.7.2024.

15:14

Kros: "Da li biste dozvolili 14-godišnjoj ćerki da izađe u 23h u Španiji ili Nemačkoj?"

Reprezentativac Nemačke Toni Kros (34) rekao je da zemlja u kojoj je rođen postala neprepoznatljiva zbog priliva velikog broja migranata u poslednjoj deceniji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Posle eliminacije Nemaca sa EURO, Kros je govorio i o vanfudbalskim temama u podkastu ZDF-a "Lanz & Precht".

Zajedno sa sagovornikom i domaćinom podkasta dotakao se svog daljeg životnog puta, posle fudbala. U jedno je siguran - neće se vraćati u Nemačku da živi. 

"Nemačka nije više zemlja koja je nekada bila kada sam otišao", rekao je Kros,

Nemački fudbaler već čitavu deceniju živi u Španiji, zbog angažmana u Realu, i nastaviće tamo da živi iako je završio igračku karijeru.

Takvu odluku je doneo jer se, između ostalog, "boji da pusti svoju ćerku uveče u nemačkim gradovima". Španski su bezbedniji, dodaje.

Prema njegovim rečima, problem sa migrantima je konstantan u Nemačkoj i misli da izmiče kontroli, jer je teško odvojiti dobre i loše među njima.

"Ako nismo u stanju da odvojimo dobre od onih loših, onda će to na kraju biti problematično. Tada ćemo imati sve više podeljenih stavova Nemaca", kaže Kros.

Podkaster Markus Lanc se saglasio sa svojim sagovornikom, koji je potom dodao:

"Problema ima svuda. Previše je gužve, ima ih previše i smatram da ljude ne treba etiketirati da su rasisti zato što govore o tome", poentirao je Kros.

Prema zvaničnim podacima, migranti su odgovorni za šest od deset nasilnih zločina u Nemačkoj. Takođe, iako čine samo 14.6 procenata populacije u Nemačkoj, stoje iza čak 58.5% slučajeva nasilnih dela. 

 

Podeli:

Komentari 55

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu