Nova vest
Fudbal 8

7.7.2024.

15:29

Brazilski fudbaleri neviđeno ponizili svog selektora VIDEO

Fudbaleri Brazila eliminisani su u 1/4 finalu Kopa Amerika posle penal serije protiv Urugvaja mada su fudbalski svet razočarali iz još jednog razloga.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Onog ljudskog.

Pre početka penal serije viđena je scena koja se retko da videti na ovom nivou fudbala: zagrljeni, poređani jedan uz drugog u krugu, fudbaleri Brazila su pravili plan pred najvažniji deo meča dok je selektor "obigravao" oko tog kruga. 

Na selektora Dorivala Žuniora niko nije obraćao pažnju.

Gurnut po strani, upinjući se da preuzme reč, da podeli savet i instrukcije, Dorivalov svaki takav pokušaj bio je uzaludan. U jednom trenutku je čak digao ruku da bi ga primetili.

Ni tada ga niko nije ni pogledao.

Reprezentativci Brazila pokazali su šta misle o svom selektoru tako što su ga tako brutalno sklonili od sebe u momentu kada su pravili dogovor za presudni deo utakmice. Selektora su brutalno isključili.

Jasno je da Dorival nema autoritet za Brazilske zvezde, ali je ispod svakog nivoa da ovako ponize selektora pred očima fudbalskog sveta.

Sa druge strane terena - potpuno druga slika.

Slika zajedništva i sinergije igrača i selektora.

Urugvajci su takođe bili zagrljeni u krugu dok je njihov selektor Marselo Bjelsa bio u tom središtu, držao je reč, komandovao, dok su ga igrači pomno slušali.

Nije, posle svega, ni slučajno što je penal serija pripala Urugvjcima.  
 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu