Nova vest
Fudbal 15

7.7.2024.

11:25

Turci pravili velike nerede i u Holandiji VIDEO

Obilno negativno emotivno pražnjenje imali su turski navijači nakon poraza njihove reprezentacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Hoalndije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Centralni događaj bio je u Berlinu, tamo je tim Ronalda Kumana pobedio ekipu Vinćenca Montele (2:1) posle preokreta i bio je to povod da velike grupe turskih navijača krenu da prave probleme.

Masovna tuča zabeležena je već u Berlinu, u fan zoni, gde su prevaldale jake emocije, a Truci su prednjačili, pa su se sukobili sa Holanđanima.

Policija je morala da interveniše.

U isto vreme, na ulicama pojedinih holandskih gradova viđene su uznemirujuće scene po mirno lokalno stanovništvo.

Turci su i tamo delovali agresivno, ljutito i spremno za nerede.

U Hagu je veliki broj njih izašao i psovao Holandiju, vređao Holanđane, mnogi od tih mladića bili su sa fantomkama na glavi.

Veliki broj pripadnika policije je bio angažovan prethodno veče kako bi zaveo red i mir u gradu. Nadjačani, turski huligani su se dali u beg, a nekolicina njih je uhapšena.

Nemirno je bilo i u Ajndhovenu.

Tamo su takođe Turci pokazali mračnu stranu posle neuspeha svojih fudbalera. U jednom kvartu došlo je do ozbiljnog sukoba sa drugom grupom navijača, pretpostavlja se da su u pitanju Holanđani. 

Holandski mediji pišu da je situacija u nekoliko gradova gde su izbili najveći neredi dovedena pod kontrolu sat vremena iza ponoći.



U Holandiji inače živi gotovo pola miliona Turaka.
 

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu