Nova vest
Fudbal 5

7.7.2024.

14:05

Kraj jedne ere – Porto uručio otkaz Pepeu

Portugalski fudbaler Pepe (41) sa reprezentacijom je nedavno eliminisan sa EURO, ali to nije jedina loša vest koja ga je snašla.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Njegov klub Porto uručio mu je otkaz.

"Istorija govori za sebe", piše u objavi "zmajeva" na društvenim mrežama uz fotografije Pepea sa peharima koje je godinama osvajao u čuvenom plavo-belom dresu.

Bila je to oproštajna poruka kluba za igrača koji je osam godina svoje karijere dao portugalskom velikanu, od 2004. do 2007. i od 2019. do 2024.

Porto je Pepea ispratio sa još nekoliko poruka, a jedna od njih glasi: "Ko još može da ispriča ovako prelepu priču?".

Otkaz najiskusnijem fudbaleru je samo deo "paketa" odluka koje su u jeku pod novim predsednikom Andreom Viljasom-Boašom, koji je nasledio na funkciji "večitog predsednika" Porta Žorža Nuna Pinta.

Pinto je čitave 42 godine bio na čelu kluba.

Upravo je bliskost Pepea i bivšeg patrona bio jedan od razloga zbog kojeg je aktuelna uprava odlučila da se zahvali štoperu. 

Prethodno, nova uprava je uručila otkaz i treneru Serđu Konseisau početkom juna iako je ovaj obnovio ugovor, i na njegovo mesto dovela Vitora Bruna.

Pepe je za Porto odigrao 288 utakmica, postigao je 17 golova i osvojio 15 trofeja (4 prvenstva države, 5 Kupova, 4 Superkupa Portugalije, jedan Liga Kup i jedan interkontinentalni Kup).


 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu