Nova vest
Fudbal 100

7.7.2024.

10:30

"Najgori EURO – gde su napadači i dribleri?"

Evropsko prvenstvo u fudbalu zabavilo je veliki broj ljubitelja najpopularnijeg sporta i ostavilo ih je u uverenju da gledaju spektakl, ali ono, ipak, nije ispunilo očekivanja baš svih.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Plasman u polufinale nisu izborile sve selekcije koje su prikazale najviše na turniru, neke su tu zasluženo, neke uz veliku dozu sreće, poput Engleske.

Selekcija Gereta Sautgejta je nakon dodira Fortune protiv Slovačke (gol Belingema u 90+5. za produžetak) uz mnogo sreće preskočila i Švajcarsku. Gol za egal stigao je u 80. minutu, a potom i pobeda u penal seriji.

Francuzi su do polufinala stigli bez postignutog gola iz igre.

Holandija i Španija su tu gde jesu jer vrcaju kvalitetom, ali su bile na velikim ispitima i blizu eliminacije - plasman u polufinale su ostvarile posle dramatičnih utakmica 1/4 finala i nakon što su bile na ivici provalije u susretima sa Nemačkom i Turskom.

Dakle, uzbuđenja je bilo na sve strane, navijači su dobili to što su tražili, ali za prefinjene fudbalske konzumente glavno pitanje koje se postavlja glasi: da li kvalitet prati adrenalinske utakmice i ishode?

Mnogi su, ipak, razočarani kvalitetom fudbala na EURO.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Jedan od njih je i italijanski novinar Karlo Garganese, urednik i podkaster koji se najviše bavi engleskim i evropskim fudbalom.

On je na svom nalogu na "X" mreži napisao, u kratkim crtama, šta misli o turniru koji se privodi kraju u Nemačkoj.

"Euro 2024 je najlošijeg kvaliteta od svih Eura i Svetskih prvenstava u mom životu",

Prema njegovom mišljenju fudbal je u velikom padu u poslednje dve decenije.

"Sve velike ekipe osim Španije i Nemačke bile su negledljive. Gde su superzvezde, napadači i dribleri? Fudbal je u velikom padu poslednjih 20 godina. Igrači (roboti) su fizički spremniji i to je to", kaže Garganese.

Da li je italijanski fudbalski analitičar previše kritičan ili ima smisla sve što kaže?

Istina je negde između...

NIS

Podeli:

Komentari 100

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu