Nova vest
Fudbal 6

7.7.2024.

12:40

Sautgejt: Neverovatan karakter

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da je njegova ekipa pokazala "neverovatan karakter"."

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva posle pobede nad Švajcarskom u penal seriji, nakon egala 1:1 u 120 minuta meča u Diseldorfu.

Englezi su se kroz "iglene uši" provukli do ove faze, a idu dalje nakon što ih je ponovo pomazila Fortuna: gol za poravnanje postigli su u 80. minutu da bi tek u penal seriji uspeli da dođu do pobede i do mesta na kojem su ih svi videli pre poečtka turnira - u četiri najbolje selekcije.


"Pokazali smo neverovatan karakter i otpornost. Ovo nisu normalne utakmice, ovo su nacionalni događaji sa velikim pritiskom, i mladim igračima u sred svega toga. Od početka smo pod ogromnim pritiskom. Nije lako. Polufinale je uspeh, ali ne želimo da stanemo na tome", rekao je Sautgejt.

Engleska se danas plasirala u polufinale Evropskog prvenstva pošto je posle penala savladala Švajcarsku ukupnim rezultatom 6:4.

"Promenili smo sistem kako bi više pritiskali, mislim da su momci to dobro uradili. Želeo sam da povratimo svoj kredibilitet na svetskoj sceni. Mi se borimo i nećemo prestati da se borimo", dodao je on.

U polufinalu prvenstva Engleska će 10. jula igrati protiv Holandije.

"Nikada nismo bili u finalu velikog takmičenja van Engleske i nikada nismo osvojili Evropsko prvenstvo - to su dva dela istorije koja bismo želeli da ispravimo", zaključio je Sautgejt.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu