Nova vest
Fudbal 1

6.7.2024.

20:45

Englezi opet miljenici sreće – na penale do polufinala

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva tako što je tek nakon penal serije eliminisala Švajcarsku - 5:3.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

U regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1, strelci su bili Brel Embolo u 75. minutu i Bukajo Saka pet minuta kasnije.

Do tada, do postignutih golova, utakmica je bila verovatno najslabija viđena na Evropskom prvenstvu. Jedva da je bilo situacija vrednih pomena na obe strane.

Sreća je, dakle, opet pogledala Engleze, kao i protiv Slovaka. Tada su bili na ivici ambisa, spasao ih je Belingem "makazicama" u 90+5. minutu, danas Saka pogotkom koji ide "na dušu" švajcarskoj odbrani.

EURO 2024 1/4 finale()

Engleska - Švajcarska 1:1 (0:0),  penalima 5:3
Strelci: Saka 80 - Embolo 75
Stadion: "Merkur-Spiel" Arena
Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Niti je to bio jak, niti previše precizan udarac, ali je Zomer bio markiran, nije se ni pomerio, i tako su Englezi "oživeli" nakon što su čitavo drugo poluvreme bili "klinički mrtvi".

Drugo poluvreme bilo je moguće najgore koje je Sautgejtov tim odigrao na turniru.

Imali su sreće Englezi i pred sam kraj produžetaka, u 117. minutu, kada je rezervista Švajcarske Šaćiri pogodio rogalj gola udarcem iz kornera.

Ekipa Murata Jakina ima za čim da žali, najviše, naravno, za činjenicom da se nije plasirala u svoje prvo EURO polufinale.

A bila je tako blizu...

Tragičar Švajcarske bio je Manuel Akanđi koji je u seriji penala jedini promašio. Pikford je pročitao loš udarac štopera Švajcarske i bacio ga u očaj.

Svi izvođači Engleske bili su više nego sigurni u penal seriji, a tačku je stavio Aleksander-Arnold za veliko slavlje selekcije "tri lava" i njihovih navijača.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

3 h

Novo Sport Video Menu