Nova vest
Fudbal 24

6.7.2024.

13:35

"Ovo godinama nije viđeno na utakmicama Nemačke"

Fudbalska reprezentacija Nemačke poražena je od Španije i ispala je sa Evropskog prvenstva.

Izvor: dw.com

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL


Njegova 83. asistencija u četvrtfinalu između Nemačke i Španije bila je poslednja akcija Tonija Krosa u Štutgartu - i ujedno poslednja u njegovoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri. Nemački tim je posle produžetaka izgubio od Španije sa 1:2 (0:0, 1:1) i tako ispao sa domaćeg Evropskog prvenstva.

Oseća „izvesnu prazninu i veliko razočarenje“, rekao je Kros (34) novinarima. „Manje zbog kraja moje karijere, a više zato što je srušen san ovog tima“. Vezista je već završio klupsku karijeru pre Evropskog prvenstva, a sada je gotovo i u reprezentaciji. Kros  je u dresu Nemačke odigrao je 114 utakmica, postigao 17 golova, a 2014. postao šampion sveta.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Jedina uteha i za tim i za milione koji su bez daha pratili utakmicu je to što je to bila vrhunska fudbalska utakmica – oba tima. Kros je bio posebno važan za nemačke navijače i gromoglasnim povicima "Toni, Toni" gledaoci na stadionu u Štutgartu bodrili su 34-godišnjaka pri svakom prekidu igre.

Celo prvo poluvreme proteklo je u žestokim duelima i uzvratnim napadima, ali bez golova. Tek u 52. minutu Dani Olmo je doveo Španiju u vođstvo, a u poslednjim minutima regularnog vremena izabranici trenera Julijana Nagelsmana su sve snage usmerili na napad. Nakon što je Džošua Kimih glavom dodao loptu Florijanu Vircu, on je postigao izjednačenje u 89. minutu.

"Ovo godinama nije viđeno na utakmicama reprezentacije: stadion u Štutgartu je eksplodirao, klupa Nemačke je istrčala na teren. Svi su slavili. Kada je sve izgledalo da će meč biti odlučen penalima, u 119. minutu odlučujući i pobedonosni gol postigao je Španac Mikel Merino", piše DW.

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu