Nova vest
Fudbal 18

6.7.2024.

15:00

Rio i Lineker protiv produžetaka

Gari Lineker i Rio Ferdinand, nekadašnji reprezentativci Engleske, smatraju da produžetke u fudbalu treba ukinuti.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/James Warren FP_National_Theatre

Posle 120 minuta meča Francuske i Portugala, u četvrtfinalu na Euro, nije bilo golova, pa su Francuzi posle penala prošli među četiri najbolja.

Rio i Gari smatraju da se igrači nepotrebno troše i da  ako nema pobednika posle 90 minuta treba pristupiti izvođenju penala.

"Priznajem da ovih dana ispitujem smisao produžetaka. Kraj je neverovatno naporne sezone, a on njih se traži da igraju jako mnogo mečeva. To je razlog što igrači na turniru deluju tako umorno. Možda bi moglo nešto da im se da zauzvrat, kada se već traži da igraju tako mnogo. Recimo da se ukinu produžeci, jer ionako svi žele da gledaju penale", rekao je Lineker.

Bivši defanzivac Mančester junajteda smatra da bi to bila dobra odluka.

"Doći će do tačke pucanja. Igrači će se raspasti. Budemo li smišljali nova takmičenja i nove mečeve, neće izdržati. To nije pošteno prema njima, mora da se pronađe način da se smanji minutaža. Umesto produžetaka trebalo bi odmah pristupiti izvođenju penala", zaključio je Ferdinand.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

56 min

Novo Sport Video Menu