Nova vest
Fudbal 21

6.7.2024.

9:40

Ko će u drugo polufinale?

Ove subote dobićemo učesnike drugog polufinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Svoje mesto među četiri najbolja tima na EURO obezbedile su Španija i Francuska, a za preostala dva  boriće se Engleska- Švajcarska (18.00) i Holandija - Turska (21.00).

Vicešampion sa Evropskog prvenstva pre tri godine važila je pred početak turnira u Nemačkoj možda i za najvećeg favorita da konačno osvoji naslov najboljeg na Starom kontinentu.

Ali Englezi su prilično razočarali nimalo ubedljivom i igrom u grupnoj fazi.

Sa druge strane, sa sedam golova u Nemačkoj, Švajcarci su među najefikasnijim timovima EURO,a svih sedam golova postigli su različiti igrači.

Takmičenje u nezgodnoj grupi A započeli su pobedom nad Mađarskom (3:1), u drugom kolu su uzeli bod protiv Škotske (1:1), dok im je u poslednjoj rundi trijumf nad Nemačkom, kojim bi obezbedili prvo mesto u grupi, izmakao tek u drugom minutu nadoknade vremena, kada je Niklas Filkrug spasao domaćina i poravnao rezultat na 1:1.

U Holandija je do osmine finala na prvenstvu Evrope stigla kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe u grupnoj fazi.

Ni selekcija Turske i njeni navijači nisu bez snova. Turci su na korak od novog polufinala, prvog posle 2008. godine.

Do ove faze stigli su kao drugi iz grupne faze, a potom su u prvoj rundi nokaut faze pobedili Austriju.

Sofascore

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu