Nova vest
Fudbal 2

5.7.2024.

22:42

Junak Španije: "Ovo je moglo biti finale EURO"

Španski fudbaler Mikel Merino rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Nemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: Beta

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

On je istakao da je njegova ekipa večerašnjom pobedom posle produžetaka pokazala koliko je kvalitetna.


Španija je povela u 52. minutu golom koji je postigao Dani Olmo, a izjednačio je Florijan Virc u 89. minutu i izborio produžetke. Pobedu Španiji doneo je Mikel Merino pogotkom u 119. minutu, na dodavanje Olma.

"Očekivali smo takvu utakmicu, pošto smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Ovo je lako moglo da bude finale, a sigurno je odigrana utakmica na takav način. Ovo je bila utakmica elitnih ekipa, a mi smo pokazali da imamo sjajan tim", rekao je Merino posle utakmice u Štutgartu.



Njegov saigrač Olmo rekao je da se nada da će Pedri, koji je posle starta Tonija Krosa u osmom minutu izašao iz igre, biti spreman za polufinale.

"Premoren sam, ali i ponosan jer smo se borili do samog kraja. Nadamo se da je Pedri dobio samo udarac, pošto je toliko važan za naš tim. Ovo (pobeda) je za njega i za ceo tim", naveo je on.

Poslednju utakmicu u karijeri odigrao je nemački fudbaler Toni Kros.

"Bili smo toliko blizu i zbog toga smo ogorčeni. Da budem iskren, osećaj je da je turnir završen, pošto smo imali veliki cilj koji smo zajedno želeli da ostvarimo. I ovaj san koji smo svi sanjali je srušen", rekao je Kros.

Španija će u utorak u Minhenu od 21 čas u polufinalu igrati protiv pobednika duela Portugala i Francuske.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu