Nova vest
Fudbal 0

5.7.2024.

18:01

Herr Smuđa u Štutgartu: "Ovo je nemoguće!" VIDEO

Dva dana pauze na Evropskom prvenstvu predugo su trajala, ali taman dovoljno da se svi zaželimo najboljeg evropskog fudbala.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
B92.sport/SS

Prvog dana četvrtfinala zaista ćemo to i dobiti, pošto se od 18.00 sastaju domaćin Nemačka i Španija, dok od 21.00 svoj meč igraju Francuska i Portugalija.

Prvi duel igra se u Štutgartu i utisak je da se cela Nemačka ovog popodneva sjurila u grad Mercedesa. Među njima sam i ja, rešen da sa domaćim navijačima pratim, po mnogima, finale pre finala.

U vozu sam zatekao puno navijača "Meinschafta", koji su brojali svakog navijača Španije koji prođe kroz vagon. Na kraju su ih se fino nabrojali, jer su najave da su pristalice "furije" u većem broju došle u Nemačku nego u dosadašnjem toku turnira.

B92.sport/SS



Ali, ispred fan zone na "Schlossplatzu", glavnom trgu u Štutgartu, zatekli smo ogromnu gužvu na samom ulazu. I to ne samo zbog sporog pretresa, nego zbog broja ljudi koji želi odatle da gleda utakmicu, a jasno, nema kartu da bude na stadionu.

Nepun sat pre početka utakmice stiglo je obaveštenje svim navijačima da je fan zona zatvorena i da ulaz više nije moguć

"Ovo je nemoguće!", mogli su se u više navrata čuti komentari nezadovoljnih Nemaca u gužvi na ulazu.

Potencijalno bi ovaj meč mogao biti poslednji za Tonija Krosa, što mu daje poseban značaj za sve domaće navijače, o čemu smo već pisali.


U nastavku pogledajte kakva je atmosfera u samom centru Štutgarta, otprilike sat vremena pred početak prvog četvrtfinala na EURO.

Izvor: b92.sport

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu