Nova vest
Fudbal 1

5.7.2024.

13:20

Nojer nikada nije izgubio četvrtfinale: "Odavno smo zreli da budemo šampioni"

Manuel Nojer nikada nije izgubio četvrtfinale nekog velikog turnira. Nemci to vide kao taliju pred okršaj protiv moćne Španije na domaćem Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Golman nemačke reprezentacije može biti ključni igrač četvrtfinala Eura 2024 protiv Španije. Domaća javnost kao dobar znak vidi to što on još nikada nije izgubio utakmicu poslednjih osam na nekom velikom turniru.

Nojer, 38, u petak igra peto veliko četvrtfinale za Nemačku. Od 123 nastupa, 50 je završio bez primljenog gola - poslednji put pre neki dan u osmini finala protiv Danske.

U veterana se nije mnogo verovalo pre početka Eura, ali on je dokazao da je još pouzdan. Do sada je na turniru primio samo dva gola. Nemci se sada nadaju da će Nojer sačuvati svoj perfektan četvrtfinalni dosije, čak i pod pritiskom moćnog napada Španije.

Loš predznak je što Nemačka Španiju na nekom velikom takmičenju nije dobila od 1988. Izgubila je dva poslednja meča u nokaut fazi: Finale Evropskog prvenstva 2008. i polufinale Svetskog dve godine kasnije.

Nojer je sa Bajernom osvojio sve klupske titule u igri, a sa Nemačkom je 2014. bio prvak sveta.

Za perfektnu biografiju nedostaje mu samo evropska titula, kao i saigračima Tomasu Krosu (THomas Kroos) i TOmasu Mileru (Thomas Müller).

"Odavno smo zreli za titulu prvaka Evrope," rekao je Nojer novinarima u kampu reprezentacije u Hercogenaurahu. "Dobro se osećam i jedva čekam svaku sledeću utakmicu".

Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu