Nova vest
Fudbal 1

4.7.2024.

10:30

Foden: "Žao mi je Sautgejta"

Engleski reprezentativac Fil Foden kaže da mu je žao selektora Gereta Sautgejta zbog kritika koje neprestano trpi tokom Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

kritike su opravdane, jer je igra engleske reprezentaciej do sada bila, u najmanju ruku neubedljiva. Traži se pomak u igri, ali njega nema, što je, jasno, odgovornost selektora mada Foden ističe da je nešto i do samih fudbalera.

"Igrači moraju da prihvate deo krivice", kaže Foden, zvanično najbolji igrač Premijer lige minule sezone.

Ni on nije pokazao mnogo toga do sada, u četiri meča protiv Srbije, Danske, Slovenije i Slovačke. Englezi su se plasirali u četvrtfinale tek pošto su se spasili golom u 95. minutu protiv slovaka i eliminisali ih u produžecima.

Sada im predstoji duel sa odličnom Švajcarskom koja je eliminisala Italiju i bez poraza je na EURO.  

"Potrebno je da se lideri našeg tima konsoliduju i da dođu do zaključka zbog čega stavri ne funkcionišu dobro kod nas. Na selektoru je da postavi taktiku, da igrače postavi u sistem i objasni kako da se igra presing. Ako to ne funkcioniše, igrači moraju da pronađu način da funkcioniše", kaže Foden.

Na pitanje engleskih novinara da prokomentariše kritike i pritisak koji Sautgejt trpi zbog loših igara u Nemačkoj, Foden je smao rekao:

"Žao mi ga je".

Ponavlja, mnogo toga je na igračima.

"Na treningu, selektor nam govori kako da igramo visoki presing ali imam osećaj da igrači to moraju bolje da iznesu na terenu. Moramo da preuzmemo odgovornost, da budemo lideri. Potrebno je da na utakmicama pokažemo samo malo više zajedništva i da bolje tražimo rešenja. Da, moramo više da pričamo o tome. Ako se ponove neke stavri, jednostavno moramod a pronađemo rešenje, da vidimo šta ne valja".

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu