Nova vest
Fudbal 0

3.7.2024.

22:26

"Nismo ni očekivali pomoć Hrvata"

Košarkaška reprezentacija Slovenije nalazi se pred eliminacijom sa kvalifikacionog turnira na koji je došla da traži put ka Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Slovenci su najpre sami sebi zakomplikovali situaciju, u prvom kolu, ubedljivim porazom od Hrvatske, a potom su im Hrvati dodatno otežali život porazom od Novog Zelanda.


To praktično znači da Dončić i ekipa moraju da pobede Novozelanđane više od deset razlike da bi zauzeli drugo mesto u grupi i prošli u polufinale, gde bi igrali sa prvim iz druge grupe - to će nesumnjivo biti Grčka.


Da bi izbegli Grke do finala, Slovenci bi morali da pobede Novi Zeland 29 razlike, tako bi prestigli i Hrvate, što je tek scenario ravan naučnoj fantastici. Da su, ipak, Hrvati i minimalno pobedili Novi Zelend (a vodili su gotovo čitav meč) Sloveniji bi i pobeda bilo kojom razlikom bila dovoljna da bude druga u grupi.

Selektor Slovenaca Aleksandar Sekulić kaže da je očekivao borbu i veliki otpor Novog Zelanda u meču sa Hrvatima, posebno jer su bili odmorniji.

Dodaje da nije ni očekivao da Hrvatska pomogne Slovencima na bilo koji način.  

"Znali smo da je Novi Zeland dobar tim koji je pritom imao dovoljno vremena da se pripremi za Hrvatsku, koja je igrala samo dan ranije sa nama. U isto vreme, nismo računali na pomoć Hrvatske ni na koji način", rekao je Sekulić slovenačkim novinarima.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu