Nova vest
Fudbal 2

3.7.2024.

16:35

EURO i Kopa Amerika imaju isti problem – "selfi" generacije smetaju fudbalu

Na aktuelnom Evropskom prvenstvu zabeležen je verovatno najveći broj upada "uljeza" na teren za vreme mečeva na nemačkim stadionima. Slične stvari dešavaju se i na prvenstvu Amerike.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Oba ova takmičenja opravdala su očekivanja, ono pravo u vidu borbe za trofeje tek prestoji, ali postoje i određene situacije koje nisu baš po volji onima koji žele da zaista uživaju u svakom trenutku svakog meča. 

Utakmcie, svojim upadima, ometaju navijači, uglavnom su to tinejdžeri mada ima i starijih, koji su utrčavali na terene za vreme mečeva na EURO i na Kopa Amerika.

Govorimo o pravoj poplavi navijača koji utrčavaju na teren kako bi se slikali sa svojim idolima ili poslali neku njima važnu poruku.

Broj utakmica na ova dva takmičenja koje su bile prekinute zbog ulaska posetilaca na teren gotovo da se i ne može nabrojati.

Na udaru su, naravno, bile najveće zvezde reprezentacija, na EURO Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbap, u SAD Lionel Mesi, ali i lokalni heroji pojedinih reprezentacija.

Zbog učestalih upada navijača i njihove želje da ovekoveče susret sa svojim idolima, UEFA i KONMEBOL razmatraju kako da spreče takav trend u nastavku takmičenja i da se tome pod hitno mora stati na put.

Strani mediji prensoe da postoji predlog da se na stadionima u Nemačkoj i Sjedininjenim Američkim Državama poveća broj pripadnika redarske službe, ali i da se maksimalno pooštre sankcije za vinovnike ovih incidenata.

Sankcije zbogučestalog prekida utakmica zbog ulaska neovlašćenih lica na teren snosi i organizator takmičenja, pa je tako UEFA odlučila da kazni Fudbalski savez Nemačke sa 21.000 evra, a za svaki sledeći prekršaj taj iznos će se povećavati.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu