Nova vest
Fudbal 10

3.7.2024.

16:00

Crveno-beli OFK Beograd – potpisao i Gobeljić

Fudbalski klub OFK Beograd nastavio je da jača svoje redove bivšim igračima Crvene zvezde.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Iskusni defanzivac Marko Gobeljić (31) je poslednji u nizu dodataka ekipi Sime Krunića za povratničku sezonu OFK Beograda u superligaško društvo.

Gobeljić je u sredu parafirao saradnju sa "romantičarima".

To je njegov povratak u srpski fudbal posle sezone provedene u Grčkoj, u redovima Kifisije. Gobeljić je pre toga proveo sedam godina u Zvezdi gde je osvojio sve što se moglo osvojiti u domaćim okvirima u više navrata i bio deo ekipe koja je napravial proboj u evropskim takmičenjima.

OFK Beograd/Instagram

Pre Gobeljića, na Staru Karaburmu je stigla grupa igrača, nekadašnjih i aktuelnih igrača Zvezde, oni koji će igrati na pozajmici u plavo-belom dresu naredne sezone.

Jedan od njih je talentovani Veljko Vukojević, kome bi sezona u dresu "romantičara" trebalo da bude od velike pomoći u adaptaciji na seniorski fudbal. Vukojević je rođen 2006. godine u Šapcu, a u Crvenu zvezdu je došao pre tri godine iz omladinske škole Partizana.

OFK Beograd je vratio Aleksandra Kahvića iz Železničara, koji je poslednje dve-tri godine bio na relaciji Karaburma-Ljutice Bogdana, iz Zvezde su stigli i Uroš Lazić, Aleksej Vukićević, a tu su i braća Mituljikić, takođe Zvezdini poletarci, bivši igrači Grafičara.

Valja pomenuti i to da je direktor Omladinske škole kluba sa Karaburme još jedan jedan bivši igrač Zvezde, i bivši irgač OFK Beograda, Nenad Krstičić.

Sportski direktor kluba je, pdodsetimo i to, sin sportskog direktora Zvezde Mitra Mrkele, Andrej, a klubom rukovodi sin direktora Zvezde Zvezdaana Terzića Kostadin.

Biće, dakle, vrlo interesntni dueli Zveze i OFK Beograda u Superligi naredne sezone.

 

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu