Nova vest
Fudbal 9

4.7.2024.

9:40

S jedne strane "pakao", s druge senzacije i Englezi

Kreće sama završnica Evropskog prvenstva u fudbalu, slede utakmice četvrtfinala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Sofascore

EURO u Nemačkoj je doneo neke dosadne i neke spektakularne utakmice u osmini finala.

Epilog su dva dijametralno suprotna puta ka finalu turnira.

S jedne strane "kostura" nas čekaju dva fantastična derbija.

S druge su u prvom planu najveća iznenađenja turnira i Englezi.

Četvrtina finala nam donosi međusobni duel dve najtrofejnije selekcije u istoriji EP – Španije i Nemačke.

Takođe, imaćemo priliku da gledamo okršaj dve selekcije koje u svojim sastavima imaju po dva vrhunska tima – Portugal i Francuska.

S druge strane, svi očekuju polufinale između Engleske i Holandije, ali prvo treba da odole ekipama koje su pokazale da protiv njih niko nije favorit – Švajcarska i Turska.

NIS

Četvrtfinalisti EURO

Raspored

5. jul
18.00 Španija – Nemačka
21.00 Portugal – Francuska

6. jul
18.00 Engleska – Švajcarska
21.00 Holandija – Turska

Švajcarska: Švajcarska je prva ekipa koja je stigla do četvrtfinala i to tako što je svrgla sa trona aktuelnog šampiona. Nadigrali su Italiju 2:0, golovima Frojlera i Rubena Vargasa;

Nemačka: Domaćin je do četvrtfinala stigao odolevši neugodnoj Danskoj 2:0, i to nakon što je VAR sprečio vođstvo Skandinavaca. Da im nije poništen gol, ko zna šta bi se dogodilo posle oluje u Dortmundu;

Engleska: Zemlja koja je izmislila fudbal se "provukla" u četvrtfinale zahvaljujući senzacionalnom golu Džuda Belingema u nadoknadi vremena, koji je već postao deo istorije. Hari Kejn je zapečatio plasman "Gordog Albiona";

Španija: Španija je najviše pokazala do sad na celom turniru, a u osmini finala je imala i najlakši posao. Ipak, morala je "Crvena furija" da preokrene protiv senzacionalne Gruzije za 4:1. Rodri je izjednačio pre poluvremena, a onda je u drugom poluvremenu Španija pokazala klasu kojom raspolaže;

Sofascore

Francuska: "Trikolori" su se plasirali u četvrtfinale slavivši u derbiju runde. "Slomili" su talentovani tim Belgije golom Koloa Muanija. Nakon blede predstave u grupnoj fazi, ova pobeda bi mogla da očelili "pevce".

Portugal: Preko trnja do zvezda, mogla bi da bude portugalska priča sa ovog EURO. Evropski "Selesao" je izbegao senzacionalnu eliminaciju protiv Slovenaca zahvaljujući svom golmanu. Kristijano Ronaldo je nastavio da promašuje na EURO, nije iskoristio ni penal, ali je Diogo Košta spasao šampione iz 2016. Tim Roberta Martinesa se mučio sa slovenačkim "autobusom", možda će im više prijati francuski "supertim".

Holandija: Ekipa Ronalda Kumana se možda najlakše plasirala u četvrtfinale od svih ekipa. Laganim trijumfom nad Rumunijom, koja gotovo da nije ni pružila otpor.

Turska: U jednom od najinteresantnijih mečeva turnira Turci su nastavili svoju bajku. Savladali su jednako zabavnu Austriju posle dramatične predstave po provali oblaka u Lajpcigu. Heroji su bili štoper i golman, koji će morati da budu na elitnom nivou i u narednoj fazi.

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu