Nova vest
Fudbal 1

2.7.2024.

22:53

Turska posle drame izbacila Austriju!

Fudbaleri Turske savladali su Austriju rezultatom 2:1 u poslednjem meču osmine finala Evropskog prvenstva.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Junak je Merih Demiral, koji je pogađao u prvom i 56. minutu, dok je jedini gol za Austriju postigao Mihael Gregorič u 67. minutu.

Turska će u četvrtfinalu igrati protiv Holandije 6. jula u Berlinu.

Utakmica pošteno nije počela, a Turska je već imala prednost na semaforu posle kornera koji je izveo Arda Guler.

Centrirao je oštro, na gol liniji je loptu zaustavio Kristof Baumgartner, da bi se nakon karambola ona odbila na nogu Merihu Demiralu, koji ju je potom zakucao u mrežu.

Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Nije to mnogo uticalo na ekipu Ralfa Rangnika, koja je već u narednom napadu zapretila preko Baumgartnera, ali je lopta prohujala pored gola Merta Gunoka.

Baumgartner je i koji minut kasnije bio u centru pažnje, kada su ga centrimetri delili od gola. Međutim, nakon pokušaja na drugoj stativi ostao je da leži, tražeći penal, koji nije dobio.

Austrija je imala nešto veći posed lopte, pokušavala je da ozbiljnije zapreti rivalu, ali do pauze u tome nije uspevala.

Krenuli su izabranici Ralfa Rangnika jako u nastavku, a veliku priliku u 51. minut propustio je Marko Arnautović. Tačnije, Gunok mu je skinuo zicer.

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Kazna je stigla već u 56. minutu, kada je strelac opet bio Demiral. Korner je ponovo izveo Guler, a najviši u skoku je bio defanzivac Turske za delirijum među navijačima ovog tima.

Nije dugo trajala radost Turaka, pošto je Austrija u 67. minutu zakuvala situaciju, a strelac je bio Mihael Gregorič.

Marsel Zabicer je izveo korner, loptu je glavom na drugu stativu prebacio Stefan Poš, a na nju je naleteo Gregorič i savladao Gunoka.

Turska je bila izmorena u finišu, sabijena u šesnaesterac, ali je nekako uspela da izdrži nalete i obezbedi plasman u četvrtfinale.

Najbolju šansu u poslednjem minutu nadoknade imao je Baumgartner, koga je sjajnom paradom zaustavio Gunok.

Prvi put stižu do ove faze takmičenja posle 2008, kada su osvojili evropsku bronzu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

EURO 2024

Mbape: Divim se Ronaldu

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta

23:15

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu