Nova vest
Fudbal 1

2.7.2024.

19:57

Atomski fudbal Holandije – Gakpo i Malen deklasirali Rumuniju VIDEO

Fudbaleri Holandije su savladali Rumuniju sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Holandija je povela u prvom poluvremenu, tačnije 20. minutu, kada se u strelce upisao Gakpo, a potom potvrdila pobedu u 83. pogotkom Malena, isti igrač je stavio i tačku na meč u poslednjim sekundama meča za ubedljivu pobedu Holanđana.

Rumunija je završila takmičenje, a Holandija u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Austrije i Turske.

Rumuni su imali inicijativu na startu, nekih 15tak minuta i prvi su zapretili.

Stanču je u 15. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla za malo preko gola.

Ipak, u nastavku su Holanđani preuzeli kontrolu nad igrom i prvu pravu šansu iskoristili.

Holandija je povela u 20. minutu. Gakpo je primo loptu na levoj strani, ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem u bliži ugao savladao golmana Rumunije Nicu.

Pet minuta kasnije glavom sa druge stative je pokušao De Fraj, ali je lopta završila u spoljnom delu mreže.

Sofascore

Holandija je bila bolji rival i u nastavku poluvremena, imala veći posed lopte i inicijativu, a najbolju priliku je propustio Ćavi Simons, kada je u 44. minutu iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Holanđani su mogli i do veće prednosti na poluvremenu, ali su na pauzu otišli samo sa 1:0.

Nastavila se inicijativa Holandije u drugom delu igre. U 54. minutu posle odbitka lopta je stigla do Depaja, koji je pokušao sa peterca, ali je uz dosta sreće uspela da interveniše odbrana Rumunije.

Četiri minuta kasnije Holandija je propustila veliku priliku. Posle kornera najviši u skoku je bio Van Dajk, šutirao glavom, ali je pogodio stativu.

Gakpo je u 63. minutu po drugi put zatresao mrežu Rumunije, ali je taj gol nakon provere u VAR sobi poništen zbog ofsajda.

Depaj je u 72. minutu lukavo izveo slobodan udarac, šutirao je ispod živog zida po zemlji, ali je lopta otišla pored leve stative.

Holandija je duplirala prednost i rešila pitanje pobednika u 83. minutu. Gakpo je prošao po levoj strani, asistirao Malenu, koji je neometan sa četiri metra zatresao mrežu.

Konačan rezultat postavio je Malen u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Istrčao je sam ispred golmana i sigurnim udarcem pogodio donji levi ugao gola.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu