Nova vest
Fudbal 2

2.7.2024.

15:36

Montela: Austrija je najbolji tim na EURO

Fudbalska reprezentacija Turske u poslednjem meču osmine finala Evropskog prvenstva sastaće se sa reprezentacijom Austrije u Lajpcigu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Selektor fudbalera Turske Vićenco Montela je pred ovaj duel bio pun lepih reći prema timu Austrije, za koji smatra da je najbolji tim na EURO 2024.

"Oni su kompletan tim i ekipno verovatno najbolji na ovom Euru. To je ekipa koja pritiska veoma visoko i agresivno, pritom i konsantno. Odlični su u tranziciji, u različitim fazama igre. Podsećaju me na tim nekog kluba, jer su u stanju da prepoznaju sve različite situacije tokom utakmice“, rekao je Montela.

Turska će biti veoma oslabljena na sledećem meču zbog toga što na ovom meču Montela neće moću da računa na Hakana Čalhanoglua i Akajdina.

"Uvek želim da svi igrači budu u prilici da igraju. Ostajemo bez dvojice fudbalera, koji su nezamenljivi. Naravno, to me malo brine, ali verujem da imamo i neke druge igrače koji su spremni da dobro odrade svoj zadatak“, rekao je italijanski stručnjak na konferenciji za novinare.

Utakmica između Austrije i Turske se igra na stadionu u Lajpcigu.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu