Nova vest
Fudbal 250

2.7.2024.

10:00

Piksi ne da ostavku

Dragan Stojković Piksi nema nameru da podnese ostavku na mestu selektora reprezentacije Srbije posle razočarenja na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Izvor: Sportski žurnal

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Piksi smatra da je dao sve od sebe, i da se po njegovom mišljenju reprezentacija nije obrukala uprkos tome što je zauzela poslednje mesto u grupi sa dve boda i jednim postignutim golom.

Zbog svega toga Stojkovića u narednom periodu očekuju razgovori sa prvo prvim čovekom FSS Draganom Džajićem, a potom i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

U ugovoru koji je FSS sklopi sa Stojkovićem stoji da u slučaju ostavke, Piksiju sleduje iznos od milion evra, i to je jedan od glavnih problema oko ostavke aktuelnog selektora, koje moguće da neće ni biti.

NIS

Ako se u kom slučaju u FSS odluče da okončaju saradnju sa Stojkovićem sleduje im težak posao u smislu pronalska novog selektora. Od domaćih trenera na to mesto pretenduju Slaviša Jokanović i Aleksandar Janković, dok se već uveliko govori o tome da bi u slučaju otkaza Stojkoviću, na njegovo mesto mogao da sedne strani selektor.

Bilo kako bilo, ko god bude vodio reprezentaciju očekuju ga veliki zadaci.

Srbiju u septembru očekuju obaveze u Ligi nacija, gde će se takmičiti u najjačoj A diviziji, a rivali u grupi će biti Španija, Danska i Švajcarska, sve učesnici nokaut faze na Evropskom prvenstvu.

U decembru će Srbija dobiti rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a borba za plasman na Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi će krenuti od marta meseca 2025. godine.

Podeli:

Komentari 250

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu