Nova vest
Fudbal 0

1.7.2024.

19:55

Muani eliminisao "uspavanu" Belgiju

Fudbaleri Francuske su rezultatom 1:0 pobedili Belgiju u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ne baš preterano zanimljivu utakmicu je Francuska rešila u svoju korist u 85. minutu kada je Kolo Muani pogodio Jana Vertongena u koleno i postigao jedini gol na meču.

Francuzi su minimalnim rezultatom, 1:0, savladali Belgiju i otišli u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Dugo će Belgijanci pamtiti ovaj poraz jer nisu bili lošija ekipa tokom ovog susreta, samo nisu iskoristili kreirane šanse i samim tim nisu kaznili neopreznost Francuza.
 

EPA-EFE/FILIP SINGER



Od samog starta utakmice se videlo da je ulog visok i da je pritisak "pojeo" i reprezentaciju Francuske i reprezentaciju Belgije.

Možemo reći da se i očekivala oprezna igra, ali samo jedan šut u okvir gola za 45 minuta fudbala niko nije očekivao, pritom je taj jedan šut bio potpuno bezopasan.

Maltene ništa nismo zanimljivo videli u prvom poluvremenu, a možda i najzanimljiviji momenat je bio u 16. minutu kada je Karasko pao u kaznenom prostoru i tražio penal.

Francuska je imala više opasnih prilika, ali nijedna nije ugrozila Belgiju. U drugom poluvremenu je situacija bila slična, ali se igralo dinamičnije.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL



Tiram i Mbape su imali po šut koji je malo zabrinuo Belgijance, ali je najbolju priliku imao Karasko koga je u kontri proigrao Kevin de Brujne, a Ernandez mu izbio loptu s leđa klizećim startom u šesnaestercu.

Imao je i sam De Brujne jednu dobru šansu, ali je golman Francuske otklonio opasnost, a onda u 85. minutu stigla je kazna.

Jedna trapavija reakcija odbrane Belgije donela je gol Francuzima. Kolo Muani je heroj, a Jan Vertongen tragičar.

Belgija će morati da se vrati kući, a Francuzi nastavljaju bitku za šampionsku titulu i u četvrtini finala sastaće se sa boljim iz duela Portugala i Slovenije koji se igra u 21 čas.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu