Nova vest
Fudbal 6

1.7.2024.

14:40

Daku: Žao mi je, ponele su me emocije

Albanski fudbaler Mirlind Daku dospeo je u žižu javnosti posle incidenta na utakmici protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je na meču drugog kola grupe B posle postignutog gola u vidu proslave uzeo megafon u ruke i umesto da povede neku veseliju i pesmu koja je adekvatnije tom trenutku, on je krenuo pesmu koja vređa Srbe i Makedonce.

UEFA je reagovala na ovo skandiranje albanskog fudbalera, pa ga je kaznila sa dve utakmice suspenzije. Prvu je Mirlind odradio na meču protiv Španije, a pošto je Albanija ispala sa EURO, selektor Silvinjo neće moći da računa na Dakua, na prvoj utakmici u Ligi nacija.

I to nije sve, Daku je član ekipe Rubina, gde se nalazi mnogo srpskih fudbaleraa, a Albanac je pokušao da objasni situaciju u kojoj se našao.

"Posle prvog meča, sa Italijom, Elseid Hisaj je dobijao brojne kritike navijača. I mediji su stvarali pritisak, pa sam posle utakmice sa Hrvatskom želeo da ga podržim i zato smo zajedno otišli pred navijače. Bio sam blizu njih i dali su mi megafon u ruke, nakon čega sam izgovorio te reči. U mečevima kao što je bio taj, navijači često dozvoljavaju sebi da vređaju druge. Takva atmosfera vas prati tokom utakmice i mene je obuzela. Kraj utakmice bio je emotivan, postigli smo gol za 2:2 u poslednjem minutu, a ja sam upisao debi na Evropskom prvenstvu. Emocije su bile veoma izražene, ali to me ne opravdava. Šokiran sam jer sam dozvolio da me savladaju. Nisam smeo da dozvolim sebi tako nešto, rekao sam neprimerene reči, koje ne bi trebalo da su upućuju bilo kome. To je neprihvatljivo i ne predstavlja me u dobrom svetlu. Žao mi je i izvinjavam se svima koje sam uvredio".

Ruski tim je kaznio Dakua, kome preti i da ostane bez kluba.

"Moram da se koncentrišem na svoj posao. Pokušaću da dokažem svima da mi se nešto slično neće ponoviti u budućnosti", istakao je Daku.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

5 h

Novo Sport Video Menu