Nova vest
Fudbal 9

1.7.2024.

12:00

"Savo Milošević, auuuu – on je legenda mog grada!" VIDEO

Kada imaš novinarsku akreditaciju među navijačima, moraš biti spreman da ćeš biti neka vrsta atrakcije i da će mnoge zanimati to parče papira oko tvog vrata.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
B92.sport/SS

Tako je bilo sa srpskim navijačima, a ništa drugačije nije ni među Nemcima, Dancima, Gruzinima ili Špancima.

U takvom okruženju priče se nalaze na svakom koraku. Samo je pitanje možeš li da ugrabiš neku i pretočiš je na papir (ili u novije doba na tastaturu).

Ovog puta priča je našla mene, odnosno prišao mi je navijač iz Saragose. Na pomen Sava Miloševića, kao nekadašnjeg igrača tog kluba, naprosto je "odlepio".

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler je u tom gradu igrao od 1998. do 2000. godine i na 72 utakmice je dao čak 38 golova.

Novi prijatelj iz Saragose je otkrio da je Milošević tamo neka vrsta legende.

Izvor: B92.sport

"Savo Milošević, auuuu! On je igrao za Saragosu kada sam ja imao 12 godina. Dobro se sećam utakmice protiv Reala u Madridu na 'Santjago Bernabeu'. Real jedan, Saragosa pet! Savo Milošević je u toj utakmici dao dva gola. U toj sezoni je postigao oko 17 pogodaka i bio je sjajan".

Da li može da se kaže da ima status legende u Saragosi?

"Moglo bi se reći. Ljudi u Saragosi ga znaju veoma dobro. Naravno, oni stariji. Mlađi ga ne znaju jer je prošlo dosta vremena."

Zatim se momak iz Saragose prisetio još jednog bivšeg jugoslovenskog napadača. Za njega je klub 2001. godine platio Crvenoj zvezdi čak 13.000.000 evra na ime obeštećenja, što je bio tadašnji rekord španskog kluba.

Ali zbog teške povrede je debitovao tek u februaru 2022. dok je za četiri godine u Aragonu upisao samo 39 nastupa, uz tri pogotka.

"Goran Drulić je tada bio najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji kluba. Ali povrede su ga sprečile da igra bolje. Baš nije imao sreće u Saragosi", rekao je Španac, pa opet počeo o Miloševiću:

"Savo Milošević je uvek bio veliki. Parma je za njega platila 15.000.000 evra. Njega se jako dobro sećam, bio je odličan igrač. Gorana Drulića se ne sećam", rekao je kroz osmeh.

Ali to nije sve, jer se setio još jednog srpskog fudbalera u Saragosi.

"Ivan Obradović, još jedan igrač iz Partizana koji je zaigrao u Saragosi. Bio je dobar, ali vrlo brzo je bio prodat dalje. Mislim da je on poslednji srpski igrač koji je igrao kod nas", zaključio je vrlo nasmejani španski navijač.

Sofascore

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

3 h

Novo Sport Video Menu